Slots med filmtema

I skrivande stund finns det otaliga slots med filmer som tema, mycket på grund av filmernas popularitet och för att nya spelare får det lättare att introduceras till spel på casinon. Några exempel på slots som baseras på filmer är Jurassic Park spelen som är utvecklade av speltillverkaren Microgaming. Det finns även många andra exempel och i denna artikel ska vi ta en närmare titt på några av dem, alltså vad de erbjuder rent spelmässigt och vilka inslag som hittas från filmerna som de baseras på.

Anledningar spelare väljer slots med filmtema

Det finns givetvis en uppsjö av orsaker varför spelare väljer en slot som är baserad på en film, men något som är en stor orsak är att de på ett sätt får återuppleva filmen i ett annat format, samt att det är billigare än en biobiljett – om du har turen med dig.

Många spelare är även nostalgiska av sig och väljer ut sina spel utifrån dessa känslor, något som spelutvecklarna är väl medvetna om. Att skapa en underhållande spelautomat av populära filmer är något som får spelarna att tagga till, särskilt om det handlar om deras favoritfilm. Några ytterligare exempel på slottar med filmtema är Hellboy, Bridesmaids, Ghostbusters, Hitman, The Invisible Man och även Game Of Thrones, trots att den är baserad på en tv-serie och inte en film.

Om du vill prova att spela på slots med filmteman kan vi rekommendera GoPlay Slots som ett utmärkt alternativ, du kan även spela dem gratis i ett så kallat demoläge som spelas med låtsaspengar för att du ska få en bättre känsla för spelet.

Populära slots baserade på filmer

Vi börjar helt enkelt med Jurassic Park och Jurassic World från Microgaming som båda baseras på de populära filmerna om dinosaurier som skapas av forskare på en öde ö. I slottarna hittar vi symboler som gestaltas av skådespelarna i filmerna, samt att det finns flera inslag av händelser från filmerna medan du spelar. Du som spelar blir då påmind om vissa scener och kan återuppleva dem medan du snurrar på hjulen, något som garanterat uppskattas av de flesta.

Jurassic Park

Jurassic Park är en spelautomat med hela 243 vinstmöjligheter och 5×3 hjul. Med en RTP på 97 % betalar den ut vinster relativt ofta och har blivit mångas favorit under åren. Spelet innehåller även ljudeffekter från filmen vilket kan ge dig nostalgiska känslor med tanke att filmen släpptes 1993, alltså över 20 år sedan. Spelet innehåller även specialsymbolerna Scatter och Wild, med Scatters som aktiverar frispelsläget och Wild symboler som kan ersätta alla andra symboler för fler vinnande kombinationer.

Jurassic World

Jurassic World är en liknande slot från samma utvecklare, men med vissa skillnader. Den baseras även på den nyare filmen som släpptes 2015 och som introducerade flertalet nya skådespelare, dock med samma idé om att skapa dinosaurier och öppna en nöjespark där människor kan se dem livs levande. Denna slot har också 243 vinstmöjligheter och 5×3 hjul, däremot är RTP värdet lägre på 95,45 % som kanske inte ger lika många vinster på rad, men med tanke på att detta spel innehåller en multiplikator som gå nå upp till 1000x så finns det ändå goda möjligheter till höga vinster.

Även denna slot bjuder på Wild och Scatter symboler utöver de vanliga symbolerna vilket är ett plus i kanten.

Bridesmaids

Bridesmaids är nästa slot på tur och denna spelautomat är också utvecklad av Microgaming som är en av de större speltillverkarna på spelmarknaden. I spelet hittar du 5 hjul med 40 vinstlinjer, samt vanliga bonusfunktioner som Scatter, Wild och Free Spins. RTP:n ligger på 96,71 % och den har även en jackpot på 1050000 I myntvinst. Filmen som denna slot baseras på är en komedi från 2011 som handlar om vänskap, giftemål och en hel del roliga händelser som sker när du minst anar det. Spelautomaten väcker garanterat känslor för de som har sett filmen då symbolerna gestaltas av huvudkaraktärerna i filmen, något som speltillverkaren även har haft i åtanke när de utvecklat denna underhållande spelautomat.

Game Of Thrones

Den otroligt populära tv-serien som tar dig till en magisk värld där drakar flyger omkring och odöda zombiekungar härjar fritt har nu även släppts som en spelautomat. Precis som de andra speltitlarna i denna artikel är det Microgaming som står för underhållningen och i Game Of Thrones hittar du 5 hjul och 243 möjligheter till vinst, något som nästan blivit standard för deras spelautomater idag. Det som utmärker denna slot är dock att du kan välja att antingen spela med 15 insatslinjer, eller 243 vinstmöjligheter.

Beroende på vilket val du väljer får du olika insatsnivåer att spela med, samt att maxvinsten i mynt också varierar. Om du spelar med 15 vinstlinjer kan du vinna 75 000 mynt som mest, medan 243 vägar till vinst ger dig möjligheten till en maxvinst på 121 000 mynt. Det är en utmärkt funktion som ger spelet mer variation, samt att minsta och högsta insatsnivåerna också varierar beroende på valet du gör. Game Of Thrones har ett RTP värde av 95,01 % vilket är ganska lågt för en spelautomat, men det innebär bara att när du väl vinner så brukar det klirra in mycket mer på spelkontot.

Ghostbusters

Den otroligt populära och folkkära filmen Ghostbusters släpptes redan 1984 och med Bill Murray, Sigourney Weaver och Dan Aykroyd i spetsen var rollbesättningen fullsmockad med stjärnor. Filmen har sedan blivit en kultklassiker och dyrkas av fans runtom i världen. Något som du kanske inte visste är att IGT släppte en spelautomat år 2011 med samma namn så att många spelare kunde återuppleva känslorna från tidigt 80-tal.

Spelautomaten har 5 hjul och 30 vinstlinjer med en RTP på 94,5 %. Den innehåller även en jackpot på 2500 mynt, Wild symboler, ett frispelsläge som triggas igång med Scatter symboler, men även symboler som gestaltas av skådespelarna från den ursprungliga filmen. Det finns också ett bonusläge där du ska försöka fånga Slimer, ett spöke som du säkert känner igen från filmen.

Spelautomaten innehåller även inslag från ursprungsfilmen i form av filmklipp, något som garanterat väckor känslor!

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.