Snart är det premiär för Allt för Sverige (Del 1)

Allt för Sverige Bildtext: Allt för Sverige Foto: Christoffer Lomfors/SVT

Tio svenskamerikaner tävlar om att äntligen få träffa sin svenska släkt i den elfte säsongen av SVT:s Allt för Sverige. Anders Lundin tar med dem på en resa genom landet, fylld av omtumlade möten och kulturkrockar. Det blir bland annat nakenbad i kallbadhus, en sväng med EPA-traktor och besök hos en renskötarfamilj i Sápmi.

Årets deltagare är en färgstark blandning av personer från olika bakgrunder och yrken, bland annat en professionell idrottare inom ultimate frisbee, en singer-songwriter och en uppfinnare. Även Michael Jackson är på plats – men till skillnad från sin världskända namne kör han skolbuss. Gemensamt har de alla en dröm om att få veta mer om sitt svenska ursprung som deras förfäder en gång lämnade bakom sig för USA.

Allt för Sverige vann förra året Kristallen för bästa tävlingsreality. Nu är programmet tillbaka på ny sändningsdag och har premiär på måndag 16 oktober.

Här är deltagarna i säsong 11 av Allt för Sverige:

Daniel Ray Hilsinger, 36 år – Orinda, Kalifornien

Canceröverlevare med hjärtat och känslorna utanpå som tidigare arbetat med film i New York. Efter sjukdomen har Daniel flyttat hem till Kalifornien där han satsar på en karriär som singer- songwriter. 

Billie King, 42 år – Brownsburg, Indiana

Ensamstående mamma som arbetar som finansanalytiker och tycker om sång och skrivande på fritiden. När Billie föddes var hennes mamma bara 16 år gammal och hon har inte träffat sin pappa sedan hon var liten. Hon söker sina rötter i hopp om att finna en familj till henne och dottern. 

Matthew Soderberg, 24 år – Wayne, Pennsylvania

Driven kille som jobbat sig upp från relativt enkla förhållande. Efter en universitetsexamen i internationella relationer har Matt nu tagit ett sabbatsår för att resa och skriva. 

Daniel Crow, 22 år – Edmond, Oklahoma

Ambitiös kille med många bollar i luften. Han jobbar för NBA-laget Oklahoma Thunder, studerar historia på universitetet och utbildar sig samtidigt till pilot. Daniel är även religiös och tar sin tro på stort allvar. 

///

Resterande tävlingsdeltagare får du reda på i del 2!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).