Snart är det premiär för Allt för Sverige (Del 2)

Allt för Sverige Bildtext: Allt för Sverige Foto: Christoffer Lomfors/SVT

(Fortsättning från Del 1)

Michael Jackson, 46 år – Roswell, Georgia

Före detta rugbyspelare som idag arbetar inom fastigheter och även kör skolbuss. Michael är svensk på mammans sida och afroamerikansk på sin pappas. Han stod väldigt nära sin svenska mormor som dog när Michael var 20 år gammal. 

Desiree Davis, 57 år – Girard, Pennsylvania
Föddes i Jönköping av amerikanska föräldrar med svenskt ursprung. Familjen flyttade tillbaka till USA när Desiree var två år och sedan dess har ingen varit tillbaka. Desiree känner sig som en udda fågel i sin familj och vill därför veta mer sitt svenska arv. 

Mike Anderson, 70 år – Wilton, Kalifornien
Mike är en snart pensionerad reklamare som bor på en ranch i norra Kalifornien. Som barn kallades Mike för ”the Swede” och nu drömmer han om att se den plats han hört berättas om så många gånger från sin pappas sida. 

Karl Ekwurtzel, 33 år – Atlanta, Georgia
Karl är professionell idrottare inom Ultimate Frisbee och arbetar även som programmerare. Som idrottsman är Karls största rädsla att inte kunna fortsätta sporta. Han vill veta om det finns fler atleter i släkten, på sin svenska sida, som delar hans passion.

Kirsten Holmberg, 32 år – Easthampton, Massachusetts
Djur- och naturälskare som är väldigt spirituell. Kirsten arbetar inom hälsa och anser att allt levande har en själ. Hon vill gärna uppleva den svenska kulturen och föra traditionerna från lilla landet lagom vidare. 

Lillian Knutson – Winnail, 50 år – Waxhaw, North Carolina
Född och uppvuxen i ”Swedville”, Quebec, Kanada dit hennes förfäder kom från Sverige. Lilians familj var med i domedagssekten Wordwide Church of God fram till att hon var 21 år och sekten splittrades. Idag är hon fortfarande religiös och söker nu sina svenska och samiska rötter.

///

Allt för Sverige kommer att visas på SVT Play måndag 16 oktober kl. 02.00 och i SVT1 kl. 20.00 samma kväll.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).