Spel och Films Julklappstips 2020

julklappstips

Inlägget innehåller affiliate-länkar.

Det här är ett fastklistrat inlägg som kommer att uppdateras med julklappstips med jämna mellanrum fram till jul.

Nu är det november och tiden går snabbt. Om du börjar fundera på julklappstips redan nu behöver du inte stressa runt i december för att hitta den perfekta julklappen. Svårigheten är förstås att hitta rätt – men misströsta icke – vi ger dig tips inom både spel och film.

Spel

Det finns förstås två stora nyheter i år som är de perfekta julklapparna till den som gillar spel. Playstation 5 och Xbox Series X eller S är den nya generationens spelkonsoler. De släpps i december men går att förboka redan nu.

Xbox Series X

Series X kommer med Xbox Velocity Architecture, som parar ihop en anpassad SSD med Xbox programvara för kortare laddningstider vilket ger dig snabbare spelande. Den grafiska processorkraften är på hela 12 teraflops, vilket gör att du kan spela i 4K med upp till 120 bildrutor per sekund. Du får också avancerat rumsljud i 3D och lagring på 1 TB.

En stor skillnad mot S är att X har en inbyggd Ultra HD Blu-ray-spelare.

Förboka Xbox Series X på CDON för 5 690 SEK (affiliate-länk).

Xbox Series S

Xbox Series S är billigare, och har lite lägre prestanda samt saknar en spelare för blu-ray. Det är en helt och hållet digital version, men har från början lägre lagring än X. Här är det en halv TB lagring från start. Den klarar inte heller att spela upp grafik i 4K, utan det är 1440p som gäller.

Förboka Xbox Series S på CDON för 3 590 SEK (affiliate-länk)

Playstation 5

Köp Playstation 5 på CDON

Här är det också blixtsnabb inläsning som gäller tack vare en ultrasnabb SSD-hårddisk. Observera att Playstation 5 även kommer i en Digital Edition som saknas blu-ray-spelare.

Vilken spelkonsol du föredrar och vilken som är mest kraftfull är en diskussion vi inte ger oss in i – men vi är säkra på att vilken du än väljer kommer du få tusentals timmar med högkvalitativt spelande.

FIFA 21

FIFA 21 (Nordic) - Includes PS5 Version /PlayStation 4
Köp FIFA på CDON – bild från Playstation4-utgåvan.

FIFA är förstås ett klockrent spel för alla som gillar fotboll. Det har funnits länge, sedan 1993, och har sedan dess spelats av miljoner spelare. FIFA har redan släppts till Microsoft Windows, PS4, Xbox One, Nintendo Switch, Google Stadia, PlayStation 5 och Xbox Series X/S.

Assassins Creed: Valhalla

En annan välkänd spelserie är Assassins Creed, som nu kommer med den senaste utgåvan i form av Valhalla. Den som gillar smyga/klättra/slåss-spel kommer verkligen uppskatta det här spelet i julklapp.

Köp Assassins Creed Valhalla på CDON

Film

Förr hette det att film ska ses på bio, men det stämmer absolut inte längre. Du kan få väldigt bra kvalité hemma och även om det är trevligt att gå på bio finns det stora möjligheter att se hemma med en (nästan) lika bra upplevelse.

Apple-TV

Vill du se på film från någon av streamingtjänsterna är förstås en Apple-TV en bra produkt och en perfekt julklapp till dig själv eller någon som inte redan har en bra metod att strömma film. Fjärde generationens Apple-TV finns numera i en 4K-version, som ger dig 4K strömning där det stöds.

Köp Apple-TV på CDON för cirka 2 100 kronor.

Game of Thrones

Game of Thrones har av många sagts vara världens bästa TV-serie. Det må vara sant, men helt klart är det en uppskattad julklapp för alla som gillar fantasy. Nu kan du förboka en riktigt läcker Steelbok-utgåva i Ultra HD, med alla säsonger:

Köp Game of Thrones 4K UltraHD på CDON.

Den kostar förstås en del, men varje del går att köpa på vanlig blu-ray för en billigare peng.