Spelbaserade filmer, e-sport, och framtiden

När man pratar om spelbaserade filmer så är det svårt att vara positiv med tanke på genrens relativt gråa historia. Det förväntas nästan aldrig att en film som är baserad på spel ska ta hem några oscars.

Filmindustrin är ständigt under förändring samtidigt som spel och esport blir en allt mer vanlig del av den vanliga underhållningen. Detta gör att många inte kan låta bli att ändå fortsätta hoppas på att nya välgjorda, minnesvärda och mer gripande historier ifrån spelvärden ska släppas.

Den som väntar på nya filmer baserade på spelbranschen behöver inte känna sig tomhänt länge, det finns nämligen en uppsjö av spelbaserade filmer i horisonten, allt från wow (Uncharted) till WTF (Asteroids, The Sims).

Även om det verkar ta en evighet för dem att släppas så kan vi inte vänta på att få se slutresultatet på bioduken.

Nya Tomb Raider har den svenska Hollywood skådespelaren Alicia Vikander i huvudrollen.

Vilka spel saknas?
När man kollar på vilka spel som blir till film så kan många gamers där ute sakna satsningar på några av de mest populära spelen. Detta skulle vara spel som Counter Strike Global Offensive eller Dota 2. Problemet med dessa spel är att de inte har någon intressant story som kan förvandlas till en intressant resa på spelduken.

Om det skulle göras en Hollywood produktion på CS GO så skulle man behöva gå utanför spelets historia och handlingar för att göra resan mer intressant. Detta skulle kunna ske genom att vinkla spelet i förhållande till verkligheten.

Hur skulle detta gå till?
Genom att skapa en story kring en ung pojke/tjej som har en dröm om att tillhöra den yttersta eliten så skulle man kunna gå in på resan som esport spelare går igenom idag.

Detta hade gett mer spelrum för att utveckla berättelsen och gå in på ett mer personligt plan som många spelare skulle kunna relatera till som någon gång drömt om att nå framgångar inom esport.

Det ger också utrymme på att gå in på flera områden relaterade till spel som idag blir mer och mer populärt som till exempel e-sport betting och streaming på sidor som twitch som har blivit en enormt stor underhållnings form världen över.

Vilket spel skulle du vilja se en film på?

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.