Spelldust lanseras den 27 april

Den 27 april kommer det svenska mobilspelet Spelldust att lanseras på iOS och Android. Grandpike har, i samarbete med Arctic Game Lab, skapat detta strategispel med trollkarlstema och hoppas på att få bra feedback av sina spelare för att göra spelet ännu roligare.

”Vi ser verkligen fram emot att lansera Spelldust och visa världen vad vi har jobbat på de senaste åren”, säger Daniel Öhgren, Grand Pikes VD. ”Vi har utvecklat Spelldust med spelarna i åtanke, och nu vill vi ha deras hjälp att förbättra spelet i framtiden.”

Spelldust

Spelldust är ett strategispel med trollskarlstema. Spelarna ger sig in i kamper mot varandra med förvalda formelkort. Spelet är beskrivet som en blandning av av Hearthstone och Clash Royale. Spelldust använder regler och kombinationer från traditionella kortspel, spelas i ett mobilvänligt realtidsformat.

Grand Pike

Grand Pike är en mobilspelsutvecklare baserad i Skellefteå. Deras mål är att utveckla givande spel och spegla sin kärlek till spel i sina produkter. Just nu utvecklar de sitt första spel, Spelldust, samtidigt som de expanderar studion.

Om du vill veta mer om Grand Pike och Spelldust kan du klicka här.

Arctic Game Lab

Arctic Game Lab är en organisation som arbetar för att skapa en strategisk plattform för spelbranschen i norra Sverige, med företagsutveckling, investeringsstöd, spelutbildningar och evenemang som skapar en stark spelgemenskap. De ger studior möjligheter att växa och skapar nya vägar in i branschen. Organisationen är ett samarbete mellan Umeå, Skellefteå, Piteå, Luleå och Boden. I de här kommunerna finns ungefär 70 spelföretag, runt 400 personer som arbetar inom spelbranschen och 14 spelutbildningar/högskolor. Dessutom är Arctic Game Lab även norra Europas snabbast växande spelkluster.

Om du är intresserad av att ta reda på mer om Arctic Game Lab och hur organisationen fungerar kan du klicka här. Jag skulle särskilt rekommendera sajten för folk som vill jobba inom spelbranschen som bor i norra Sverige.

Om Jill Johansson 387 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).