Skydome – nytt Tower Defense-spel

skydome

Ett av de allra första Tower Defense-spelen var Rampart, som kom till Atari 1990. Sedan dess har det hänt mycket, men spelidén är i grunden densamma. Sätt upp dina torn och försvara dig mot anfallande fiender.

I Skydome möter du en ständigt växande värld där olika karaktärer väntar spelarna. Som spelare måste du sätta ihop ett team med skickliga hjältar för att försvara din bas och krossa fiendens murar. Samtidigt finns det sidomål som du behöver uppfylla.

I Skydome är det inte bara att försvara sig som i klassiska Tower Defense-spel. Här har du nytta av att samarbeta, som exempelvis i Dawn Temple, den första spelbara kartan i spelet. Här måste du och de andra hjältarna samarbeta för att klara av att möta otaliga vågor av mäktiga fiender.

Själva Skydome är en plats som enligt spelskaparna skapades av ett gammalt folkslag. Templet som heter Skydome svävar högt över himlen. Därifrån skickas dess mästare ut för att bekämpa arméer och monster över hela universum med sina egna individuella strategier och färdigheter för att skapa försvar och torn och dominera stridsarenan. Inga två mästare är lika, vilket ger spelarna möjlighet att utforska nya förmågor, försvarstorn och strategier med varje hjälte.

I Skydome får spelare bita tag i snabba isometriska actionmatcher, med spännande utmaningar som väntar på dem varje gång. Beroende på varje spelstil kan spelare utforma utarbetade strategier i lag om fyra. Målet är att erövra fiendens statyer

Bland alla egenskaper hittar du:

  • Olika mästare med egna unika färdigheter och krafter
  • Ett isometriskt 3D-actionstrategispel
  • Möjlighet att distribuera väggar och torn över banan
  • Djungelområden i klassisk MOBA-stil där det finns unika bossar
  • 4 spelare mot 4 spelare

Skydome har utvecklats av den brasilianska studion Kinship Entertainment och släpps av gamigo. Planerat releasedatum är senare i vår.

Trailer för Skydome