Vem är The Falcon?

Vi skrev nyligen om den nya serien The Falcon and The Winter Soldier som har premiär på Disney+ den 19:e mars, och eftersom det förstås är extra kul att se ännu en serie som utspelas i Marvel Cinematic Universe dyker vi lite djupare i den ena av de två karaktärerna. Vem är egentligen The Falcon?

Samuel Thomas Wilson, som i serien spelas av Anthony Mackie, skapades redan 1969. Då dök han upp i Captain America utgåva #117. Då var han den första afroamerikanska superhjälten i någon serietidning, och han skapades av Stan Lee och artisten Gene Colan.

I serien tränar han en vild falk som han döpt till Redwing. I början var han själv inte ens namngiven, utan hans namn får man reda på först i nästa utgåva av serietidningen. Efter att ha kommit i konflikt med superskurken Red Skull (en av mina favoriter bland skurkarna, inte minst för att han är så genuint galet ond) var det Steve Rogers som fick Sam Wilson att bli The Falcon.

Historien fortsätter sedan, och The Falcon får rätt stort utrymme i filmerna. Han är med i Captain America: The Winter Soldier, Avengers: Age of Ultron, Ant-Man, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War och Avengers: Endgame.

Helt klart en av de mer populära superhjältarna, och kul att få lära känna honom mer i The Falcon and The Winter Soldier!