Ericka Nicole Malone presenterar sina nya projekt

Genom sitt hårda arbete som skådespelare, författare, regissör och producent fortsätter Ericka Nicole Malone att bana vägen för svarta kvinnor i en industri dominerad av män. Hennes provocerande skrivstil, skarpa förmåga att skapa ett band mellan sina verk och publiken, och hennes vana att skapa komplicerade, relaterbara karaktärer.har fått henne att sticka ut bland andra underhållningsskapare. Nu presenterar hon sina kommande projekt.

Projekten

Della är ett TV-drama om en svart kvinna som blir en vigilante för att skydda andra kvinnor från deras våldsamma partners. För att skydda dessa utsatta kvinnor är hon inte rädd för att använda våld, även om det tekniskt sätt gör henne till en lagförbrytare.

Dreams from the Edge är en kortfilm om en ung flicka som försöker bli skådespelare i Hollywood. Hennes mamma, en före detta skådespelare, har bara negativa saker att säga om industrin. Snart nog blir saker och ting omvända och dottern måste hjälpa sin mamma att hitta rätt väg i livet igen.

Malone skrev manuset och är en av de verkställande producenterna bakom Remember Me: The Mahalia Jackson Story. Filmen är en hyllning av Jackson och hennes arv till gospelmusiken och medborgarrättsrörelsen. Malone hoppas att detta ska föreviga minnet av en stark svart kvinna som banade vägen för framtida svarta kvinnor. Filmen har R&B-artisten Ledisi i huvudrollen.

Malone är även den verkställande producenten bakom den animerade filmen och framtida TV-serien JG and the BC Kids. Detta animerade verk är skriven och skapad av den hyllade Janet Hubert. Berättelsen följer Janet Granite (JG), en superintelligent, atletisk forskare som reser runt världen för att hitta speciella barn.

Föregående verk

Marlone har skrivit, regisserat och producerat 10 pjäser genom sitt företag, Ericka Nicole Malone Entertainment (LLC), tillsammans med sin businesspartner Phillip Robinson. En av hennes mest kända pjäser är In Love with Tyrone.

///

Vill du veta mer om Malone kan du klicka här för att komma till hennes hemsida.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).