Star Wars i Indiana Jones…

Please follow and like us:
Pin Share

Du visste säkert redan att Indiana Jones skapades av George Lucas, som också skapade Star Wars. Det två filmserierna är förstås två helt olika genrer, men Lucasfilm har ändå placerat ut en hel del så kallade ”easter eggs” i Indiana Jones. Det finns ett antal referenser till Star Wars i Indiana Jones-filmerna och här får du några exempel. 

Den första referensen vi tänker berätta om är svår att upptäcka. Likväl finns den där. När Indy befinner sig i själarnas brunn finns det en hieroglyf på en av pelarna med två mycket välkända figurer:

Beklagar den suddiga bilden, men trots det kanske du kan se C3PO och R2D2?

En annan referens som är betydligt enklare att upptäcka är namnet på nattklubben i början av De fördömdas tempel. Välkommen till Club Obi Wan:

Det finns också en hel del ljudreferenser, som du kan läsa mer om på Indiana Jones-wikin.

 

Har du upptäckt några andra än de vi listar här får du mer än gärna kommentera!

Please follow and like us:
Pin Share
Om Magnus 1067 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.