Stray får en ny trailer med spelmoment

Stray har precis släppt nytt spelmaterial, samt gett en ungefär tidpunkt för dess utsläpp.

Handling

En ensam, skadad och vilsen katt måste lösa ett uråldrigt mysterium för att fly från en bortglömd cyberstad fylld av människoliknande androider och hitta hem till sin familj.

Spelstil

Stray är ett kattäventyr i tredjepersonsperspektiv, som utspelar sig i en förfallen cyberstads neongränder och dess mörka undre värld. Se världen genom en katts ögon och lek med miljöerna.

Utforska cyberstaden: Utforska högt och lågt, försvara dig mot oväntade hot och lös mysterier i en ogästvänlig stad befolkad av anspråkslösa androider och livsfarliga varelser.

Gå som katten runt het gröt: Smyg runt, larva dig och irritera de märkliga invånarna i den här främmande världen.

Skaffa en robotvän: Längs vägen lär katten känna en liten drönare kallad B12. Med B12:s hjälp kan du kommunicera med androiderna som lever i staden. Det omaka paret försöker på så vis att hitta en väg ut ur staden tillsammans.

BlueTwelve Studio

Stray är utvecklat av BlueTwelve Studio. BlueTwelve är extremt litet företag på mindre än 20 anställda som har sitt huvudkontor i Montpellier i Frankrike. Företaget grundades 2016 just för att kunna skapa det här spelet. Grundarna, som kallar sig för Koola och Viv, brukade båda jobba för Ubisoft, men slutade för att skapa sina egna projekt. Från början var det bara de två och deras två katter, men under de senaste sex åren har de startat ett företag, fått tag på fler anställda, fått en publicerare till spelet, AnnaPurna, och nu har spelet till slut fått en någorlunda utsläppsdatum.

Om du vill läsa mer Stray och BlueTwelve Studio kan du göra det på projektets huvudsida.

///

Stray kommer ut på PlayStation 4/5 och PC någon gång i början av 2022. Håll ögonen öppna för fler nyheter om exakta datum eller eventuella förseningar.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).