System Shock blir försenad

Remaken av System Shock kommer att bli två månader försenat och kommer istället ut den 30 maj. Det var först bestämt att spelet skulle komma ut nu i mars, men enligt utgivaren Plaion skulle spelet inte ha varit riktigt färdigt i tid, vilket är anledningen till förseningen. Det nya utsläppningsdatumet gör att System Shock kommer att få tuffa rivaler att tampas med, eftersom spel som Suicide Squad: Kill the Justice League, Street Fighter 6 och Diablo IV släpps under samma tidsperiod.

Utvecklaren Nightdive Studios kommer att släppa spelet på PC först för att senare släppa det på PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One och Xbox Series X/S. Du kan förbeställa PC.versionen på Steam, GOG och Epic Games Store.

System Shock

2027. En namnlös hacker blir påtagen när han försöker få tag på filer om Citadel Station, en rymdstation ägd av TriOptum Corporation. Hackern blir förd till Citadel Station för att möta Edward Diego, en av TriOptums chefer. Diego erbjuder att inte få hackern arresterad i utbyte mot en hemlig hackning av SHODAN, den artificiella intelligensen som styr stationen. För att ytterligare locka hackern erbjuder Diego hackern ett helt nytt militärt nervimplantat. Hackern går med på det, och efter att han har hackat SHODAN för att ta bort dess etiska barriärer och lämnat över kontrollen till Diego undergår han en operation för att sätta in det nya nervimplantatet. Efter operation går hackern in i en sex månaders koma för att återhämta sig. Spelet börjar när hackern vaknar upp och inser att SHODAN har tagit kontroll över stationen. Alla robotar ombord har blivit programmerade att attackera allt som rör sig och besättningen har antingen blivit muterade, förvandlade till cyborger eller mördats.

Remaken

Remaken av System Shock, en kultklassiker från 1994, kommer bland annat att ha uppgraderad grafik, förstärkt musik och helt nya fiender att slåss emot. Stridssystemet har blivit granskad och förbättrat, och har blivit jämförd med Dead Spaces blodiga stridssystem.

///

Håll ögonen öppna för fler nyheter om System Shock i framtiden.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).