Testa Battle Royale-modet på Arkanoid Eternal Battle under Steam Next Fest

Det är Steam Next Fest just nu och en av de erbjudanden som man kan del av är en demo till Arkanoid Eternal Battle, Microids första spel i deras samarbete med det japanska företaget Taito. Demot introducerar modet Battle Royale, där ända upp till 25 spelare kan vara med och tävla mot varandra. Demot kommer att vara tillgängligt till den 10 oktober. Hela spelet kommer ut den 27 oktober på PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S och Nintendo Switch.

Om Arkanoid – Eternal Battle

Arkanoid är ett ikoniskt arkadspel utvecklat av TAITO Corporation 1986. 35 år efter att det först släpptes har spelet fått åtskilliga titlar.

Spelare kommer att upptäcka eller återvända till det symboliska Block Breaker-spelet i en helt ny modern version. Arkanoid – Eternal Battle har olika solo och multiplayer modes som kommer att avslöjas vid ett senare tillfälle. Klassiska element från serien kommer definitivt att göra en comeback, för att inte tala om alla nya effekter, bonusar och andra tillägg. Arkanoid-veteraner kommer att ha gott om nytt innehåll att avnjuta.

Handling

När moderskeppet ARKANOID blir attackerad lyckas det lilla rymdskeppet VAUS att komma undan attacken. Dock blir den lilla farkosten inkastad i en annan dimension. För att ta sig tillbaka måste VAUS ta sig igenom en interdimensionell genom att förstöra block efter block tills den når DOH, labyrintens skapare.

Microids

Microids är ett franskt spelföretag som grundades 1985. Deras huvudfokus ligger på fyra spelområden: äventyrsspel, racing-spel, retrospel och spel som inspirerats av andra välkända titlar. Genom samarbete med kända studier och författare (t. ex. Pendulo Studios, Eden Studios, Paul Cuissent, Philippe Dessoly och Pierre Adane) har Microids blivit en storspelare på den internationella spelmarknaden. De har bl a gett ut Nicky Boom (1992), Amerzone (1999), Road to India (2001), Syberia (2002), Sinking Island (2007) och BlackSad (2019).

///

Håll ögonen öppna för fler nyheter om Arkanoid – Eternal Battle i framtiden!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).