The Santa Clause får Disney+-serie

Disney har meddelat om en ny serie baserad på The Santa Clause, där Tim Allen kommer att återvända i sin roll som Scott Calvin. Allen kommer även att vara en verkställande producent i projektet, som kommer att visas på Disney+.

Serien, som inte har fått ett officiellt namn än, kommer att gå in i produktion i Los Angeles nu i mars. Showrunnern till projektet är Jack Burditt, som bland annat har varit showrunner till 30 Rock (2006-2013), Modern Family (2009-2020)och Frasier (1993-2004). Det finns inget utsläppsdatum än, men med tanke på att det handlar om julen är det ganska säkert att den kommer ut någon gång i december 2022 eller 2023.

The Santa Clause

The Santa Clause-filmserien består av tre filmer. I The Santa Clause (1994) får vi se Tim Allen spela Scott Calvin, en man som tar över rollen som Tomten efter den riktiga Tomten faller ner från hans tak och slår ihjäl sig. I The Santa Clause 2 (2002) måste Calvin hitta en Tomtefru för att inte förlora sin roll som Tomten. I den sista filmen, The Santa Clause 3: The Escape Clause, blir Calvin lurad av Jack Frost (Martin Short) att säga orden ”Jag önskar att jag aldrig blev Tomten” och Frost stjäl hans roll, vilket får Calvin att uppleva en ny tidslinje där han aldrig blev Tomten.

I Disney+-serien har Calvin blivit 65 år och är trött på att vara Tomten. Därför letar han efter någon som kan ta över hans roll, så att han äntligen kan gå i pension.

Tim Allen

Tim Allen har en lång historia med Disney då han har varit rösten bakom Buzz Lightyear i Toy Story-filmerna (1995-2019) och skådespelat i Jungle 2 Jungle (1997) och The Shaggy Dog (2006). Intressant nog gillar Allen inte barn (han är inte elak mot dem eller så, han gillar dem bara inte) och har själv sagt att han aldrig hade kunnat vara Tomte i verkligheten.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).