The Wheel of Time har släppt sin första teasertrailer

Amazon Prime Videos serieadaption av fantasyserien The Wheel of Time har precis släppt sin första teasertrailer. De tre första episoderna kommer ut fredagen den 19 november. Efter det kommer ett nytt avsnitt ut varje fredag ända tills säsongsavslutningen den 24 december.

Baserad på bokserien The Wheel of Time

The Wheel of Time är baserad på den bästsäljande fantasyserien med samma namn (sve: Sagan om Drakens återkomst), skriven av Robert Jordan, som har sålt mer än 90 miljoner kopior. Serien består av fjorton böcker. De tre sista skrevs av Brandon Sanderson efter Jordans död.

Handling

Moiraine är medlem av Aes Sedai, en mäktig organisation som bara består av kvinnor. Efter att ha anlänt till staden Two Rivers ger sig Sedai och en annan grupp äventyrare iväg på en världsresa. Men vad ingen vet är att en av dem är Draken återfödd, den person som som är dömd att antingen rädda eller förgöra världen.

Rollista

Serien har en imponerande rollista, med Rosamund Pike som Moiraine (Gone Girl (2014)), Sophie Okonedo (Hotel Rwanda (2004)) som Siuan Sanche, Kae Alexander (Ready Player One (2018)) som Elmindreda ”Min” Farshaw, Alvaro Morte (Money Heist (2017)) som Logain, Hammed Animashaun (Black Mirror (2011-)) som Loial, Alexandre Willaume (Tomb Raider (2018)) som Thom Merrilin och Johann Myers (The Lost City of Z (2016)) som Padan Fain.

Bakom kulisserna

Huvudproducenten och showrunner Rafe Judkins (Agents of SHIELD (2013-2020)) adapterar serien, som är producerad av Amazon Studios och Sony Pictures Television. Sanderson kommer också att vara konsulterande producent tillsammans med Harriet McDougal. Även Pike kommer att vara med och producera serien.

Trots att den första säsongen inte har blivit släppt ännu har Wheel of Time redan blivit garanterad en andra säsong. Serien har varit under produktion under flera år nu, men det finns fortfarande mycket material i böckerna som de inte har hunnit komma till än. Serier med mycket världsuppbyggnad tar sin tid att berätta.

///

The Wheel of Time har premiär den 19 november. Håll ögonen öppna för fler nyheter!

Om Jill Johansson 387 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).