Välkommen tillbaka till Jurtjyrkogården

PET SEMATARY, from Paramount Pictures.

Jag gillar remakes och efter omtaget på Stephen Kings ’Det’ är det nu dags för klassikern Jurtjyrkogården.

Storyn verkar vara något annorlunda av trailern att döma, men grundtanken är densamma. Familjen Creed flyttar till ett nytt hus och pappan i familjen ska jobba som läkare på den lokala skolan. Familjen är lika lycklig som vilken annan familj som helst och har sina problem förstås, men allt ska bara bli värre. I närheten finns en gammal kyrkogård för djur, anlagd av barn och därav namnet. Men vad värre är att inte långt därifrån finns en plats där om någon avlidit kan man begrava dem där – och vips är de tillbaka. Fast det är inte riktigt den du begravde som kommer tillbaka…

Left to right: Amy Seimetz as Rachel, Hugo Lavoie as Gage, Jason Clarke as Louis and Jeté Laurence as Ellie in PET SEMATARY, from Paramount Pictures.

Även om jag gillar remakes är det här ett svårt val. Trots allt var originalet från 1989 helt klart en av de bästa filmatiseringarna av Kings böcker. Men å andra sidan är det alltid kul med lite nytt och fräscht. John Lithgow kommer få väldigt svårt att slå Fred Gwynne i rollen som Jud Crandall, men han ska få ett försök.

Svensk premiär ser ut att bli i april 2019. Under tiden får vi ta chansen att se om den gamla versionen av Jurtjyrkogården.

 

 

jurtjyrkogården
PET SEMATARY, from Paramount Pictures.
Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.