Stephen Kings fem bästa filmatiseringar

Kungen av skräck – Stephen King – har skrivit mängder av bra böcker och väldigt många har blivit film. Här listar vi fem av de mest lyckade filmatiseringarna av hans böcker. 

Nu har jag tyvärr inte sett nya Det, och listan kan förstås förändras efter att jag har gjort det, men här är de fem filmer jag tycker har blivit bäst. Jag är naturligtvis en stor beundrare av hans böcker och skulle gärna se några av de mindre lyckade filmerna göras om.

Plats 5 – Den gröna milen

Jag läste Den gröna milen som bokserie och det var svårt att vänta till nästa del. Filmen följer boken / böckerna väldigt bra och Tom Hanks är grymt bra i sin roll. Men bäst av alla är framlidne Michael Clarke Duncan som John Coffey.

Plats 4 – Stand by me

En klassiker som aldrig kommer att bli vare sig föråldrad eller dålig. Pojkarnas äventyr i sitt sökande, både efter sig själva och ett lik, är episk och väldigt få som sett Stand by me tycker något annat än att det är en fantastisk film.

Plats 3 – Nyckeln till frihet

The Shawshank Redemption är en novell, och filmen är faktiskt bättre än berättelsen. Och vilken film det är, helt makalöst bra. Morgan Freeman och Tim Robbins är grymt bra i sina roller.

Plats 2 – The Shining + The Shining

Både filmen och TV-serien vinner en delad andraplats. De är väldigt bra båda två och målar upp två olika versioner av boken, där TV-serien följer boken bäst men där Kubricks version ändå är väldigt bra. De har båda två en enormt bra känsla som utan tvekan håller idag.

Plats 1 – Jurtjyrkogården

Tragisk, mörk, eländig, skräckfylld. Filmatiseringen av en av Stephen Kings mest skrämmande böcker toppar listan. Den följer boken väldigt väl, castingen är perfekt och det kanske är några effekter som inte håller idag, men ångesten och skräcken är fortfarande grymt bra. Följer verkligen Kings klassiska mönster, där en idyll målas upp för att snart slås sönder.

 

Vilken av Stephen Kings alla filmatiseringar tycker du är bäst?

View Results

Loading ... Loading ...

 

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

2 kommentarer

  1. ”Alla” – ”Sometimes They Come Back” är för mig en liten bortglömd TV-filmspärla som är riktigt bra.

2 trackbacks/pingbacks

  1. Välkommen tillbaka till Jurtjyrkogården - Spel och Film
  2. Ni vann Castle Rock - Spel och Film

Kommentarer är stängda.