Våra favoriter bland spelrelaterade filmer

Det är många av oss som spenderar en hel del tid på svenska spelsidor – ofta i avkopplande syfte. Men när vi inte gör det (vi gör ju trots allt annat på vår fritid också), är även TV:n en bra avkoppling. Något vi tycker är riktigt underhållande är spelrelaterade filmer. Många gånger kan man snappa upp ett och annat, och lära sig lite nya grejer. Vem minns inte Rain Man till exempel – hur många av oss ”vanliga” individer visste ens att man kunde räkna kort, innan den kom? Inte vi iallafall. Men inte visste vi hur man gjorde efteråt heller, även om vi sett filmen tjugo gånger i sträck (någon av oss kan ha haft en crush på Tom Cruise) – vi var nog helt enkelt inte tillräckligt smarta för att förstå metoden. 

Även om vi aldrig lärde oss att räkna kort, och således inte blev några miljonärer på blackjack, är Rain Man en film vi minns än idag, och den funkar lika bra idag som den gjorde för 30 år sedan. 

Ready Player One – möt en plausibel framtid

En annan spelrelaterad film som vi misstänker kommer hålla sig lika populär år efter år, är Steven Spielbergs episka mästerverk Ready Player One.

För dig som inte har sett filmen, kan vi berätta att det är en futuristisk film som utspelar sig år 2045 i en virtuell värld, dit människor kommer för att fly verkligheten. Denna virtuella värld heter OASIS, och skapades av två män vid namn James Halliday och Ogden Morrow. När filmen utspelar sig, har Halliday dött, och lämnat efter sig en skatt i den virtuella världen, i form av ett gyllene påskägg. Den som hittar skatten kommer att få ärva hela Hallidays förmögenhet – inklusive OASIS. 

Nolan Sorrento är en man som gör vad som helst för att bli den som hittar det gyllene ägget – och desperata människor blir ofta farliga. 

Ready Player One är en riktigt spännande film, vars virtuella tema inte känns som ett alltför avlägset scenario. Helt klart en av våra favoriter.

21 – baserad på en sann historia

När vi diskuterar spelrelaterade filmer, är det svårt att inte ta upp filmen 21, som regisserades av Robert Luketic. I 21 får vi möta ett gäng studenter från det prestigefyllda MIT, vilka försörjer sig på att räkna kort i blackjack. De når stora framgångar med denna metod, vilket inte ses på med helt blida ögon från de mer hårdbarkade i personalstyrkan hos de olika casinon där de vinner stora pengasummor. 

Det som gör filmen allra mest intressant är det faktum att den faktiskt är baserad på verkliga händelser. Om dessa kan du läsa mer i boken ””Bringing Down the House: The Inside Story of Six M.I.T. Students Who Took Vegas for Millions”, av Ben Mezrich, 

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

1 trackback/pingback

  1. Våra favoriter bland spelrelaterade filmer - Filmfeed

Kommentarer är stängda.