Tävla och vinn biljetter till Midway

Roland Emmerichs storfilm Midway har biopremiär den 8:e november. Tack vare våra vänner på 20th Century Fox kan vi tävla ut 2 biobiljetter till tre vinnare.

”Midway” är berättelsen om slaget som sommaren 1942 avgjorde Stillahavskriget. Efter det misslyckade försöket att besegra den amerikanska flottan vid Pearl Harbor ett halvår tidigare, satsade den kejserliga japanska flottan på ett avgörande flottslag vid den hawaiianska korallön Midway. Men den här gången var anfallet väntat – amerikanerna hade lyckats knäcka den japanska flottans radiokod. Med demokrati och frihet på spel besegrade en underbemannad amerikansk flotta och dess modiga marinsoldater och piloter sin mäktiga motståndare. Slaget vid Midway svängde de allierade mot seger och är en av de mest betydande striderna under andra världskriget.

Roland Emmerich har en minst sagt stjärnspäckad rollista i ”Midway”, bland andra Woody Harrelson, Dennis Quaid, Luke Evans (“The Alienist”), Ed Skrein (“Deadpool”, “Alita”), Mandy Moore (“This is Us”), Patrick Wilson (“Aquaman”), Aaron Eckhart (“The Dark Knight”), Alexander Ludwig (“Vikings”), Darren Criss (“American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace”), Tadanobu Asano (“Thor”, “Thor: Ragnarok”, “Battleship”), Etsushi Toyokawa och Nick Jonas (“Jumanji”).

Emmerich säger själv om filmen: ”Den visar ett Amerika som inte är en supermakt utan ett land som nyss kommit ur en stor lågkonjunktur och försöker hålla sig från ett krig men sugs in i det. Det var en enklare tid, men också en tid när du var tvungen att riskera ditt liv för ideal.”

Vill du vara med och tävla är allt du behöver göra följande:

 1. Gilla och dela det här inlägget på valfri social media.
  Tagga delningen med @spelochfilm (facebook/twitter) eller #spelochfilm (instagram) beroende på vilket socialt media du valt.
 2. Om du inte redan är med på vår e-postlista, skriv upp dig i formuläret nedan. Deltagande följer vår integritetspolicy och syftet med att vara med på listan är:
  1) Få information om tävlingen och om du väljer att stanna kvar:
  2) Få de senaste inläggen en gång i veckan.
  Det är förstås gratis att vara med och du kan när som helst säga upp din prenumeration – men för att delta i tävlingen måste du vara med under tävlingstiden:

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste inläggen en gång per vecka:

  Genom att prenumerera på e-postlistan godkänner du att Spel och Film sparar din e-postadress, med syftet att skicka nyheter och sammandrag av bloggen. Du kan när som helst avsluta prenumerationen och via vår sida för Data Privacy begära att dina personuppgifter tas bort.

  Din e-postadress är säker hos oss, vi använder den för utskick en gång i veckan och för att ge dig tips om exempelvis tävlingar. Just nu har vi 242 prenumeranter.
 3. Svara på följande fråga:
  Roland Emmerich har skrivit många filmmanus och regisserat många andra storfilmer. Han hade dock från början tänkt att jobba som produktionsdesigner för film och inte som regissör eller manusförfattare. Men när han såg en viss film på sjuttiotalet ändrade han sig – som tur var. Vilken film fick honom att ändra sig?

Skicka in svaret till tavla@spelochfilm.se senast torsdag 7:e november 2019, 23.59 och skriv MIDWAY i ämnesraden. Glöm inte att bifoga din adress och telefonnummer för att budet ska kunna nå dig vid behov!

Av alla som svarar rätt på frågan kommer tre svar slumpas fram och tre vinnare får vardera 2 biobiljetter till Midway var.

Midway har biopremiär den 8:e november 2019.

Tävlingen pågår till och med klockan 23.59, 2019-11-07. Tävlande under 18 år måste ha målsmans tillstånd. Vinsten kan inte bytas mot kontanter och eventuell vinstskatt betalas av vinnarna. De bästa bidragen slumpas fram av Spel och Film och beslutet kan inte överklagas. Vinnarnas namn kan komma att publiceras på spelochfilm.se, samt tillhörande kanaler såsom Facebook och Twitter. Vi reserverar oss för eventuella fel i texten.Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

1 trackback/pingback

 1. Tävla och vinn biljetter till Midway - Filmfeed

Kommentarer är stängda.