Studio Trigger-anime att titta på innan Cyberpunk: Edgerunners

Eftersom Cyberpunk 2077 kommer ut i år och Studio Trigger kommer att göra en anime som utspelar sig i samma värld kan det vara värt att titta på några animeserier/filmer som studion har gjort.

Kill la Kill (2013-2014)

I Tokyo Bay finns det en skola, Honnouji Academy, som domineras av dess tyranniska elevråd med Satsuki Kiryin i spetsen. Med deras skoluniformer gjorda av livsfiber kan ingen stå upp mot dem… tills en dag då den kaxige Ryuko Matoi, som letar efter sin fars mördare, tar sig till skolan och utmanar dem.

Little Witch Academia (2017)

Luna Nova Magical Academy är en prestigeskola för unga tjejer som vill bli häxor. Efter att ha blivit inspirerad av häxan Shiny Chariot skriver Atsuko ”Akko” Kagari in sig sig på skolan. Men trots hennes entusiasm har hon stora problem eftersom hon har en icke-magisk bakgrund. Allt detta ändras när hon hittar den Skinande Staven, en kraftfull magisk relik som Chariot lämnade efter sig.

Promare (2019)

Utan någon förklaring börjar folk en dag att spontant självantända, vilket leder till att hälften av världens population dör. Kort därefter börjar folk med förmågan att styra eld födas. Trettio år efter katastrofen finns det nu en särskilt brandkår, Burning Rescue vars jobb är att slåss mot en terroristgrupp kallad Mad Burnish. Storyn följer Galo Thymos, en brandman som lyckas besegra en av terroristerna, Lio Fotia. Men när Lio bryter sig ut och Galo följer efter honom får han reda på en sanning som omkastar allt han tror på.

BNA: Brand New Animal (2020)

I en värld där humanoida djur (bestfolk) existerar tillsammans med människor får vi följa Michiru Kagemori, en människa som plötsligt en dag förvandlas till en tanuki-bestfolk. Hon flyr till Anima-city, en stad där det bara bor bestfolk. Där möter hon den mystiske Shiro Ogami, en varg-bestfolk. Tillsammans försöker de hitta anledningen till Michirus förvandling, samtidigt som de hanterar de bizarra situationer Anima-City slänger i deras väg.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).