Topp fem serier på HBO Nordic

Om du gillar att titta på serier är HBO Nordic en av de bästa streamingtjänsterna på den svenska marknaden. De har valt att satsa på populära tv-serier med högt IMDB-betyg och de har även egenproducerade serier. HBO är nämligen en Warner Bros-ägd tv-kanal som har blivit en streamingtjänst. Om du inte redan har upptäckt HBO Nordic kan du använda ett erbjudande att testa HBO gratis 1 månad. När du har registrerat dig kan du titta på följande topp fem serier för sommaren 2020:

Chernobyl
Det här var den mest omtalade serien 2019 och hittills har den vunnit två Golden Globes samt tio Emmy-statyetter. På fem avsnitt presenteras och undersöks Tjernobylolyckan på ett mycket sanningstroget sätt. Alla viktiga detaljer finns med och ingenting har överdrivits. Den svenska regissören Johan Renck och manusförfattaren Craig Mazin lyckas balansera mellan det mörka och svåra utan att tappa medmänskligheten som också fanns där under katastrofen. I huvudrollerna ser vi Stellan Skarsgård, Emily Watson och Jared Harris.

Gösta
Gösta är det senaste från Lukas Moodysson; en komediserie i 12 delar som är HBO Nordics första nordiska originalserie. Barnpsykologen Gösta från Stockholm flyttar till en småländsk småstad där han börjar jobba på BUP. I serien får vi följa hans patienter och de olika svårigheterna som de genomgår. Moodysson som både har skrivit och regisserat de tolv avsnitten bjuder in till både skratt och igenkänning när serien undersöker psykisk ohälsa.

The Handmaid’s Tale
Margaret Atwoods roman behandlas av den här utmärkta tv-anpassningen som har blivit en mycket omtalad tv-serie. I en dystopisk framtid får vi följa Offred som navigerar en totalitär och religiös värld där fertila kvinnor används som “handmaids” för överklassen som har blivit steril. Handmaids är helt enkelt slavar som inte har några rättigheter. Det här är en ganska deprimerande serie som känns mer aktuell än någonsin förr.

Years and Years
Brittiska Years and Years följer en engelsk familj femton år framåt till en dystopisk framtid där miljön är förstörd och politiken har tagit en inhuman vändning. Det är en miniserie som går att se på en helg och trots det svåra ämnet är det väl värt det. Years and Years lyckas kritisera dagens samhälle i Storbritannien på ett satiriskt sätt. Detta är en unik serie som du kan se i sin helhet hos HBO Nordic.

The Leftovers
Tom Perottas roman tv-anpassades av Damon Lindelof, manusförfattaren som även skrev Lost. The Leftovers är en dystopisk framtidsvision där två procent av hela världens befolkning försvinner på ett ögonblick utan någon förklaring. Serien fokuserar på personerna som finns kvar och deras jakt på att ta reda på vad som hände med de försvunna människorna. Om du gillade mysterierna och temat i Lost är det här en serie för dig.