A Quiet Place blir TV-spel

Paramounts populära filmserie A Quiet Place ska göras till ett TV-spel. Spelet publiceras av Saber Interactive och utvecklas av iLLOGIKA och EP1TOME.

Handlingen kommer inte att följa någon av filmerna, utan kommer istället att vara en helt ny berättelse i samma universum.

Det har fortfarande inte blivit meddelat vilka plattformar som man kommer att kunna spela A Quiet Place på. Det finns inga officiella foton eller videos heller. Däremot har utvecklarna meddelat att spelet kommer att vara ett story-drivet skräckäventyr för en spelare.

iLLOGIKA har bland annat gjort Cuphead (2017), PGA Tour 2K21 (2020) och SpongeBob SquarePants: Krusty Cook-Off (2020). EP1TOME jobbade förut på serietidningarna St. Mercy.

A Quiet Place-universumet

I A Quiet Place-universumet landar utomjordiska monster på Jorden och sprider snabbt kaos och död med sina rakbladsvassa tänder och klor som sliter i sönder allt och alla som står i deras väg. Ännu värre är att de har extremt bra hörsel. Minsta lilla ljud kan dra till sig deras uppmärksamhet. Människorna som överlevde den första attacken måste på alla sätt och vis undvika att ge ljud ifrån sig för att överleva.

I den första filmen får vi följa en familj, bestående av paret Evelyn (Emily Blunt) och Lee Abbott (John Krasinsky) och deras barn Marcus (Noah Jupe) och Regan (Millicent Simmonds), som gör allt vad de kan för att överleva den nya vardagen. Läget blir dock mer komplicerat när Evelyn blir gravid och de inser att hon kommer att behöva föda sitt barn mitt i apokalypsen.

A Quiet Place: Part II följer samma familj. Efter händelserna i den första filmen måste familjen överge sin fridstad och ge sig ut i det okända. De inser snart att varelserna inte är den enda faran som hotar dem.

Båda A Quiet Place-filmerna är skrivna och regisserade av John Krasinsky, som spelade en av huvudrollerna i den första filmen. En tredje film är planerad i framtiden, den här gången regisserad av Jeff Nichols.

///

Håll ögonen öppna för mer information om spelet i framtiden!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).