Tareq Taylor blir årets julvärd

Det blir Tareq Taylor som blir tv-tittarnas sällskap i SVT på julafton. Årets julvärd är krögare, kock, författare och tv-personlighet och charmade senast tv-publiken i känslosamma Tareq Taylors matresa på SVT, ett program som gav honom tv-priset Kristallen som årets tv-personlighet.

Kommentar från Taylor om erbjudandet

Tareq Taylor har hamnat på rätt plats på julafton. Han älskar nämligen julen, och är mer än laddad inför uppdraget.

– Att vara julvärd på SVT är kanske det finaste man kan få göra. Jag älskar julen. Och att få fira julafton tillsammans med tittarna i år, det känns stort på riktigt. Och lite pirrigt, säger Tareq Taylor.

Med rötterna i flera kulturer brukar Tareq Taylor passa på att dra ut på sin favorithögtid. Det blir svensk jul på julafton och engelsk på juldagen. En rolig jultröja åker gärna på och han vill ha sina nära och kära omkring sig. Det ska dofta glögg och finnas gott om julmat och julgodis, och gärna ligga ett stearinljusskimmer över julen. Och Tareq vill att man ska ha roligt.

– Jul ska vara kul. Jag tycker julen ÄR rolig. Och det hoppas jag kunna förmedla till tittarna på julafton, säger Tareq Taylor.

Andra kommentarer om valet av TaylorEva Beckman, programdirektör på SVT, är nöjd över valet av årets julvärd:

– Tareq Taylor utstrålar värme och glädje, och han har förmågan att beröra. Jag vet att många av oss gärna skulle fira julafton med honom. Och nu får vi ju verkligen möjlighet att göra det.

Tareq Taylor har arbetat som kock sedan 1980-talet. Han har drivit ett flertal restauranger och gett ut flera böcker om mat, varav flera har belönats med priser. Tareq har medverkat i många olika radio- och tv-program. Just nu är han aktuell som en av domarna i SVT:s matlagningsprogram Bäst i köket. Han har medverkat i bland annat Trädgårdstider och Lyckomaten på SVT. Under flera säsonger har Tareq Taylor lagat maten i Stjärnorna på slottet och gör så även i årets säsong av serien. 2017 vann han Kockarnas kamp.

///

Klockan 15.00 på julafton tänder Tareq Taylor ljuset i tv-rutan, precis som traditionen bjuder.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).