Ahsoka kommer snart till Disney+

De två första avsnitten av Star Wars: Ahsoka kommer ut den 26 augusti på Disney+. Vi har redan redan fått skifta bekantskap med live-action versionen av Ahsoka efter att hon hade sin debut i ett avsnitt i andra säsongen av The Mandalorian för sedan återvända i ett avsnitt av The Book of Boba Fett. Ända sedan Ahsokas live-actiondebut har fans törstat efter fler historier om henne, och snart kommer deras tålamod att bli belönad.

Handling

Ahsoka kommer att utspela sig efter händelserna i Rebels. I den senaste trailern ser vi Sabine använda Ezras ljussabel för att försvara sig mot en vithårig kvinna som använder en orange ljussabel. Vi får även se live-actionversionen av Huyang, en droidkaraktär som inte har setts till sedan Clone Wars. Droiden, vars röst tillhör David Tennant (Good Omens), var en av de droider som hjälpte unga Jedi-riddare att bygga deras ljussablar.

Skådespelare

Det är dock inte bara Ahsoka-fans som väntar med spänning – fans av de tecknade Star Wars-serierna Clone Wars och Rebel har även de mycket att se fram emot. Förutom titelfiguren Ahsoka Tano, spelad av Rosario Dawson (Rent) kommer andra karaktärer från serierna att återvända i ny live-actionform: Ezra Bridger spelad av Eman Esfani (King Richard), Hera Syndulla spelad av Mary Elizabeth Winstead (Scott Pilgrim vs. The World), Sabine Wren spelad av Natasha Liu Bordizzo (The Society) och Grand Admiral Thrawn spelad av Lars Mikkelsen (Brottet) är bara några få av de karaktärer som fansen kommer att få se mer av. Temuera Morrison, som även har rollerna som Jango och Boba Fett i Star Wars-universumet, kommer att ha rollen som klonen Captain Rex.

Hayden Christensen kommer att återvända i rollen som Anakin Skywalker, men det är inte tydligt än om det endast kommer att vara i en flashback eller som ett spöke.

Ray Stevenson, som spelar den mystiske Baylan Skoll, avledd tyvärr för inte så länge sedan. Han var endast 58 år gammal.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).