Fem favoritkaraktärer i Star Wars

A new hope

Star Wars är mer populärt än någonsin och i filmerna finns det fler karaktärer än vad åtminstone undertecknad kan hålla reda på. Men favoriterna är lätta och här får ni en högst personlig lista på fem favoritkaraktärer. 

VARNING FÖR MINDRE SPOILERS! 

Det är rätt svårt att välja, och det går givetvis att utveckla en sådan här lista hur mycket som helst. Det skulle gå att göra en lista som bara tog fem favoritkaraktärer i Star Wars från rebellerna, eller från imperiet, eller från motståndsrörelsen, eller från Jabbas palats och så vidare. Men jag har tagit ett så brett perspektiv det går och försöker att ha med alla filmer – utom de animerade.

Luke Skywalker skulle ha varit med, om det inte var för The Last Jedi. Som jag skrev i min första recension av filmen tycker jag att den åttonde episoden helt sabbade hans karaktär. Det är mannen som sprängde den första Dödsstjärnan, som besegrade både kejsaren och Darth Vader och försökte rädda sin far. Och han går och deppar ihop fullständigt…

favoritkaraktärer i star wars

Hur som helst, listan följer nedan, tyvärr utan Luke.

5. Darth Vader

Darth Vader hade kunnat åka ur listan, av nästan samma anledning som Luke, men i hans fall är det Anakin som förstör bilden av världens ondaste skurk. Jag tycker inte Hayden Christensen gjorde ett vansinnigt bra jobb och passar egentligen inte karaktären alls. Märkligt nog tycker jag att Alden Ehrenreich som ska spela Han Solo i den nya filmen hade passat mycket bättre som Anakin. Likväl måste Darth Vader in på listan, för i de fyra filmer han är med i som just Darth Vader är han oslagbart bra.

4.  Leia Organa

Kraftfull, bestämd, charmig och helt klart en av filmhistoriens bästa hjältinnor. Dras ner lite av episod åtta, men inte mycket.

3. Boba Fett

Prisjägaren nummer ett. Han måste givetvis vara med och är så cool att han nästan kunde klättra till plats två.

2. Han Solo

Han Solo är grym och svår att slå, trots att han är en osviklig antihjälte.

1. Obi Wan Kenobi

Grymt bra spelad av Ewan McGregor i episod 1-3, men oslagbart bra i episod 4-6. Han är all time den karaktär jag ser som den bästa av alla favoritkaraktärer i Star Wars.

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.