Årets stora reor

sale in shop

Elektronikmarknaden tycks vara mättad. För att få spinn på försäljningen ser vi allt fler och fler stora reor. Medan vissa pågår i dagar, varar andra under några timmar. I denna artikeln presenterar vi de viktigaste att hålla koll på för att säkra fynden.

Sommarrea

Vi har precis klivit in i juni och redan nu börjar årets första sommarreor ta fart. Vi ser det i klädbutikerna, som snart rear ut sina finkläder efter att årets skolavslutningar har hållits, men också hos elektronikbutikerna, som vill vara med på bollen och erbjuda konsumenterna bra priser på diverse spel. Redan nu har exempelvis Webhallen smygstartat sin rea på spel från det populära spelbolaget EA Games.

Vissa erbjudanden är dock kraftigt tidsbegränsade och vissa kommer vilja låna pengar

för att hinna nyttja butikernas dealar. Men då kan det vara klokt att se till sin ekonomi och undersöka vilka långivare som kan ge det bästa erbjudandet på snabba lån med utbetalning direkt. Via länken går det smidigt och snabbt att jämföra olika aktörers räntesatser.

Black Friday

Årets största rea-dag kom från ingenstans. Black Friday etablerades i Sverige för några år sedan och har snabbt blivit ett utmärkt tillfälle för gemene man att fynda tidiga och billiga julklappar. Förra året ökade handeln under Black Friday med 10 procent, vilket talar för rea-tillfällets kraftigt ökande popularitet. I år hålls Black Friday den 29 november, men om vi ser till tidigare år är det mycket möjligt att den fortsätter helgen ut.

Cyber Monday

Under den första måndagen i december hålls rean Cyber Monday. Den markerar starten på julhandeln på nätet. Rean kommer ursprungligen från USA men har på senare tid nått ut till andra delar av världen. I Sverige blev Cyber Monday etablerat runt 2013 och har stått sig sedan dess, även om inte alla fortfarande känner till den. Här i Sverige sammanvävs den naturligt med Black Friday, men med ett större fokus på själva internethandeln.

Mellandagsrea

Denna årliga klassiker till rea känner vi alla till. Mellandagsrean får de stora företagen att verkligen bjuda till med fina rabatter och erbjudanden. Det är främst kläder och hemelektronik i fokus på den här reaperioden, som inleds på juldagen och slutar någon gång i januari. Det exakta slutdatumet är upp till varje enskild butik att själv besluta om.

Vilken av alla dessa stora reor ser du mest fram emot i år?

I samarbete med snabblån.nu.

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.