När får vi se Half-Life 3?

Half-Life 3

Ett av spelvärldens stora mysterier är varför Valve inte har släppt Half-Life 3? Är det ens under utveckling? Succéerna med Half-Life, Half-Life 2 och de efterföljande episoderna talar för att HL3 borde utvecklas.

Ändå är det knäpptyst från Valve och har så varit i hela 12 år. Half-Life 2 släpptes 2004 och sista episoden, Half-Life 2: Episode Two, kom 2007. Därefter noll och ingenting.

Trots att tusentals, om inte miljoner fans, längtar efter fortsättningen verkar ingenting hända hos Valve. Medarbetare som vill vara anonyma har berättat om att en av anledningarna kan vara Valves struktur, att när projekt startar men misslyckas blir det svårare att få med sig medarbetare till nästa gång. På Valve finns i praktiken inga chefer och gemensamma projekt drivs genom att man lockar med sig andra anställda. Om Half-Life 3 börjat utvecklas för att senare misslyckas, och det skett ett antal gånger, kan det vara förklaringen. Även om det på sätt och vis låter som en trovärdig förklaring köper inte jag den. Dels på grund av att Valve är ett kommersiellt företag, varför skulle de missa chansen att tjäna mer pengar på en väldigt efterlängtad produkt.

Dels också på grund av att huvudägaren Gabe Newell trots allt har något att säga till om. Hade han velat utveckla Half-Life 3 hade det skett. Halfe-Life serien är Valves flaggskepp, det var med det första Half-Life som Valve slog igenom och man kan lätt säga att det är på grund av den är spelserien som Valve är ett av de mest framgångsrika mjukvaruföretagen någonsin.

Jag tror att den verkliga anledningen till att vi inte har fått se Half-Life 3 är att Valve vill lansera HL3 ihop med banbrytande teknik. De har väntat på att VR ska slå igenom och vara något som kan finnas i varje hem. Nu är vi snart där, men kanske inte riktigt. Om bara VR slår bättre kommer vi förmodligen få information om att Half-Life 3 är på väg. Det lär komma en tredje del, Valve kan inte släppa sitt flaggskepp så lätt.

Om Magnus 1083 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.

2 trackbacks/pingbacks

  1. När får vi se Half-Life 3? - Filmfeed
  2. Hitta alla Lambda-symboler i Half-Life 2 - Spel och Film

Kommentarer är stängda.