ARK får snart en ny expansion

Ark: Aberration

Överlevnadsspelet Ark: Survival Evolved får snart sin andra stora expansion. Spelet släpptes i slutet av augusti i år efter att ha funnits på Steam Early Access sedan i juni 2015. Den nya expansionen var tänkt att släppas denna månad men efter förseningar så är den nu planerad till november.

Ark: Survival Evolved, utvecklat av Studio Wildcard, är ett spel fullt av dinosaurier och automatvapen. Spelarens uppgift då han eller hon vaknar upp, naked and afraid, i spelets stora och ogästvänliga värld är så klart att undvika att döden dö. Då gäller det att samla resurser, tillverka vapen och att bygga sig själv tak över huvudet. I början får du klara dig med enklare vapen som spjut och pilbågar. Då gäller det att vara försiktig för att undvika att bli efterrätt för något av de många olika rovdjuren. Bättre vapen och en större bas kräver mycket arbete. Sedan är det också dags att lära sig tämja de olika bestarna för att kunna använda dem som riddjur, förvaring för dina saker eller som dörrvakt till ditt fort.

Spelet har sedan tidigare flera DLC som erbjuder nya vapen, kartor, varelser och mycket annat. Den första betalda expansionen, Scorched Earth, släpptes i september 2016 och fanns tillgänglig redan då spelet officiellt lanserades. Den kommande expansionen, kallad Aberration, kommer även den erbjuda mycket nytt. Aberration är namnet på en trasig och övergiven Ark som kommer att ge spelaren en underjordisk upplevelse med sina massiva grottsystem. Solljuset är extremt radioaktivt och är bäst att undvika. Den nya arken har inga flygande varelser att tämja (förutom den där glidflygande, osynliga och väggklättrande skräcködlan), men du kommer själv kunna skaffa dig en vingdräkt och glidflyga längs grottgångarna. Du kommer även kunna klättra längs klippväggarna med ny utrustning för just det ändamålet.

Just nu säljs spelet och dess expansion för halva priset på Steam. Trailern till den nya expansionen kan ni kolla in här nedan.