Super Mario Odyssey mycket omtyckt

Super Mario Odyssey

I fredags släpptes Super Mario Odyssey till Nintendo Switch. Recensionerna till spelet har varit många och de allra flesta håller med om att spelet är ett mästerverk. På Metacritic har spelet just nu, efter 71 recensioner, det smått otroliga 97/100 i medelbetyg. Vi har sammanfattat några av de lovord som har östs över spelet.

IGN har gett spelet 10/10 och skriver att spelets utmaning ligger i utforskandet då spelet i sig själv inte är särskilt svårt. De nämner att de månar som kan samlas i spelets världar ofta är både svåra att hitta och kan sedan vara ännu svårare att få tag på. Kameran i spelet tycker de dock vid vissa tillfällen ställer till problem då den riktas åt fel håll. Avslutningsvis berömmer de hur originellt och innovativt spelet är.

Nintendo Life är även de en av närmare 40 recensenter som Super Mario Odyssey har fått 10/10 av. Att spelet är tokigt och inte tar sig själv på största allvar tycker de är härligt och fortsätter att beskriva de knasiga bossarna, 2D-inslagen och den breda orkestermusiken. De avslutar sin recension med att nämna att Mario fortfarande är spelvärldens nummer ett.

Gamereactor Sverige tycker att det bästa med spelet är dess bossar, och att det turligt nog finns många av dem. Marios hatt, och med den möjligheten att ta över varelser och annat, tycker de är ett fantasifullt tillägg som erbjuder många möjligheter i olika utmaningar. Däremot får spelet betyget 8/10 bland annat eftersom spelvärldarna ibland känns tomma och enformiga. Speciellt så klagas det på världen New Donk City som beskrivs som ”det sämsta inslaget i ett Mario-spel någonsin.” De tycker även att spelet är för lätt och att det inte kan mäta sig med tidigare Mario-spel.

The Guardian kallar spelet för ”otroligt charmigt.” De skriver att Marios nya hatt Cappy lätt hade kunnat bli ännu en störig hjälpreda men att han kan vara både rolig och gullig och att han bidrar till mycket mer för spelaren att göra. Spelet har fått 5/5 i betyg av dem.

De två andra storspelen som lanserades i fredags, Assassin’s Creed Origins och Wolfenstein II, har också båda fått goda betyg, även om de inte kan mäta sig med Marios framgångar just nu.

2 trackbacks/pingbacks

  1. Prisade spel på Game Awards 2017 - Spel och Film
  2. Prisade spel på Game Awards 2017 – Carling Creations

Kommentarer är stängda.