Idag släpps Assassin’s Creed, Super Mario och Wolfenstein

Assassin's Creed Origins

Ibland släpps många storspel samtidigt och den kommande helgen ser ut att bli en upptagen sådan för spelfantaster. Idag kommer den senaste upplagan av Assassin’s Creed, Nintendo släpper sitt nya Super Mario och uppföljaren till Wolfenstein ges ut av Bethesda.

Det är det antika Egypten som lönnmördarna utforskar denna gång i Ubisofts Assassin’s Creed-serie. I Assassin’s Creed Origins går vi tillbaka till ursprunget för lönnmördarbrödraskapet. Cleopatra har blivit avsatt av sin bror och nuvarande farao, Ptolemy XIII. Det Romerska Riket med Julius Caesar i spetsen kommer samtidigt norrifrån med sin armé. Istället för eagle vision får vi denna gång en örn som följeslagare genom vilken vi kan spana på omgivningen innan vi som krigaren Bayek smyger oss fram i den stora spelvärlden. Bayek kan även tämja flera andra djur som sedan kan hjälpa honom mot fiender. Stridssystemet har gjorts om och ger nu mer rörelsefrihet. När du svingar ditt vapen så träffar du det som finns inom räckhåll och kan på så vis skada flera fiender samtidigt.

Uppföljaren till uppföljaren av Wolfenstein 3D, Wolfenstein II: The New Colossus släpps idag av Bethesda. Spelet, som är en förstapersons-skjutare utvecklad av svenska MachineGames, tar oss till det nazist-styrda Amerika. Där får vi slakta allt från Ku Klux Klan-medlemmar till massiva mördarmaskiner, och däremellan mer nazister än vi kan räkna. Spelet förbättrar användningen av två vapen samtidigt. Du kan välja att köra med två tunga vapen, som till exempel två kraftfulla hagelbrakare, och på nära håll göra köttfärs av allt som rör sig. Alternativt kan du använda två vapen med lite variation; du kan ha ett ljuddämpat vapen och smyga dig fram, samtidigt som du har något tyngre i den andra handen som reserv. Utöver vapen kommer du även ha chansen att lära dig rida på eldsprutande robot-jyckar.

Wolfenstein II: The New Colossus

De som äger en Nintendo Switch har säkerligen hållit koll på det nya Super Mario Odyssey. I kontrast till Blazkowicz från Wolfenstein så tar Mario hand om sina fiender på ett aningen lugnare vis. Med sin hatt kan Mario tillfångata allt som rör sig och lite till. När du tillfångatar en Goomba eller kanske en enorm Tyrannosaurus så blir de alla iklädd Marios ikoniska hatt och mustasch. Samtidigt får du får tillgång till deras färdigheter. I de olika världarna som Mario besöker i sin jakt på Bowser finns även butiksförsäljare hos vilka Mario kan köpa nya kläder och hattar, och diverse andra småsaker. Den ena av dem säljer saker för guldpengar som du hittar i alla världar. Den andra säljer sådant som är exklusivt för just den världen, och den valutan måste även samlas där.

Super Mario Odyssey

1 trackback/pingback

  1. Super Mario Odyssey mycket omtyckt - Spel och Film

Kommentarer är stängda.