Army of Thieves får sin första teasertrailer

Zack Snyders Army of the Dead-franchise har mycket på gång: en animerad spinoffserie, en VR-upplevelse och en uppföljare, Army of Thieves, som fokuserar på kassaskåpsknäckaren Dieter (Matthias Schweighöfer). Filmen, som kommer att släppas på Netflix, fick nyligen sin första teasertrailer.

Handling

Army of Thieves kommer att ha Dieter som huvudkaraktär. Dieter blir anlitad av en kvinna kallad Gwendoline (Nathalie Emmanuel) som av intresse har ”hållit ett öga på honom”. Hon presenterar en plan för honom som är garanterad att skaka om hans liv. Genom att använda kaoset som zombierna har skapat i USA som skenmanöver planerar Gwendoline att använda Dieters specialförmåga för att bryta sig in i några av Europas mest obrytbara kassaskåp.

Under panelen där trailern först visades berättade producenterna Zack och Debra Snyder att filmen är en kärlekshistoria mellan Gwendoline och Dieter. De betonade att det är utvecklingen av karaktärernas förhållande som är kärnan i filmen. De pratade dessutom om hur unikt det är att göra en uppföljare i en helt annan genre än den första filmen. De gjorde jämförelsen att Army of Thieves är mer en Italian Job-film medan Army of the Dead är en zombie-thriller.

Schweighöfer och Emmanuel

Förutom att spela huvudrollen är Matthias Schweighöfer dessutom filmens regissör. Schweighöfer har en lång erfarenhet av att både vara framför kameran och bakom den. Han har bland annat varit med i filmerna The Red Baron (2008), What a Man (2011), Der Nanny (2015), och, självklart, Army of the Dead (2021). Dessutom har han producerat ett tiotal filmer, t. ex. Takeover (2020), Resistance (2020) och Abikalypse (2019).

Nathalie Emmanuel har även hon en lång karriär som skådespelare. Hon är mest känd för sina roller som Missandei (Game of Thrones (2013-2019)), Harriet (Maze Runner: The Scorch Trials (2015), Maze Runner: The Death Cure (2018)) och Ramsey (Fast & Furious 7 (2015).

///

Army of Thieves kommer ut på Netflix i slutet av 2021. Håll ögonen öppna efter fler nyheter!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).