Sony Pictures släpper ny trailer till Ghostbusters: Afterlife

Sony Pictures har precis släppt en ny trailer till Ghostbusters: Afterlife som ger fler glimtar av vad vi kan förvänta oss av filmen. Den nya filmen är en efterföljare till de två första filmerna som kom ut på 80-talet. Den har ingenting att göra med Ghostbusters-filmen som kom ut 2016.

Handlingen

Filmen utspelar sig i lantliga Oklahoma. Trevor (Wolfhard) och Phoebe (Grace) är barnbarn till en av originalteamets medlemmar. Tillsammans med sin mamma är de tvungna att flytta ut till en gammal gård. Men det är något märkligt på gång i det lugna samhället. Dag efter dag sker underliga, underjordiska mullranden, som om någonting försöker bryta sig genom jordens yta. Med hjälp av Mr Grooberson (Rudd), en trevlig lärare som visar sig vara en Ghostbuster-nörd av allra högsta grad, upptäcker Trevor och Phoebe sina kopplingar till Ghostbusters. De hittar också den ikoniska utrustningen som de behöver för att slåss mot spökena som gömmer sig under jordens yta.

Skådespelarna

I huvudrollerna finns bland annat Paul Rudd (Ant-Man (2015)) och Finn Wolfhard (Stranger Things (2016-), MacKenna Grace (Captain Marvel (2019)) och Carrie Coon (Gone Girl (2014)). Det är dessutom bekräftat att Bill Murray, Dan Aykroyd, Ernie Hudson, Sigourney Weaver och Annie Potts kommer att dyka upp i filmen i deras föregående roller som Peter Venkman, Raymond Stantz, Winston Zeddemore, Dana Barrett och Janine Melnitz.

Regissören Jason Reitman

Filmen är regisserad av Jason Reitman, som är son till Ivan Reitman. Den äldre Reitman var regissör till de två första filmerna. Den yngre Reitman har haft en lyckad karriär som regissör, med Juno (2007) och Up in the Air (2009) som prima exempel. Förväntningarna är definitivt höga, särskilt för dem som har varit fans sedan filmerna kom ut på 80-talet.

///

Efter att ha blivit uppskjuten gång på gång på grund av Covid-19 kommer Ghostbusters: Afterlife äntligen ut på bio den 11 november.

Om Jill Johansson 387 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).