PlayStation 5 går över 10-miljonersgränsen

Försäljarsiffrorna för PlayStation 5 gick precis över 10 miljoner. Trots den höga siffran är det fortfarande ganska svårt att få tag på en kopia. Konsolerna är utsålda på många ställen, och varenda gång affärerna får in nya är de nästan borta på direkten eftersom det är så många som står i kö för dem.

PlayStation 5 är den snabbast sålda konsolen någonsin. Konsolen kom ut i november förra året och nådde 10 miljonersgränsen efter endast åtta månader på marknaden. Att världen var mitt i Covid-pandemin som tvingade många att stanna hemma var en stor anledning till att PS5 sålde ut så snabbt när den först kom ut. Vuxna som hade förlorat jobbet eller jobbade hemifrån. Barn och tonåringar som inte kunde träffa sina vänner som de brukade. Alla ville de ha den senaste spelkonsolen.

Dock var det ett problem som uppstod när Sony inte hade tillräckligt många kopior för att tillfredställa alla sina kunder. Bedragare började dyka upp på nätet och försökte sälja sina kopior mycket dyrare än vad affärerna sålde dem för. Samma sak hände när pandemin bröt ut och folk för sig att de skulle köpa en massa toapapper för att sedan sälja dem dyrare på nätet. Samma skrot och korn av människor och ingen av dem är värda att lägga varken tid eller pengar på.

Här är siffror på några av PS5:s mest köpta spel

Spider-Man: Miles Morales har nu sålt mer än 6,5 miljoner kopior.

MLB The Show 21 har sålt mer än 2 miljoner kopior på alla tillgängliga konsoler och har nått ut till mer än 4 miljoner spelare.

Returnal har sålt mer än 560 000 kopior.

///

Sony arbetar ständigt på att göra fler PS5:or för dem som fortfarande väntar på sin kopia. Om du är en av dem, ha tålamod och fall inte för bedragare.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).