Avatar: The Way of Water har släppt en trailer

Den första trailern till Avatar: The Way of Water har blivit en enorm succé med nästan 150 miljoner klick under det första dygnet den var uppladdat, 23 miljoner av dem endast från Kina. Dessutom sändes den som trailer innan Doctor Strange in the Multiverse of Madness, vilket gör siffran ännu högre.

Med dessa siffror övergick The Way of Water dygnsrekordet av andra storfilmer som Black Widow (116,8 miljoner), Incredibles 2 (113,1 miljoner) och Star Wars: The Rise of Skywalker (112,4). Dock kom den inte närheten av rekordhållarna Avengers: Endgame (289 miljoner) och Spider-Man: No Way Home (335,5 miljoner).

Efterföljare till storfilm

The Way of Water är den efterlängtade efterföljaren till James Camerons storfilm Avatar (2009), som är den film som har tjänat mest pengar någonsin på bio. Efterföljaren kommer på bio den 16 december. Biografer kommer att sända den första Avatar-filmen i september med uppdaterad bild- och ljudkvalité för att öka hypen till filmen.

Handling

Filmen utspelar sig tio år efter Avatar och handlar om Sully-familjen, som består av Jake, Neytiri och deras barn. Deras värld är i fara och filmen fokuserar på deras svårigheter att hålla sig vid liv och de tragedier de råkar ut för.

Regissör och skådespelare

James Cameron kommer tillbaka som regissör tillsammans med skådespelarna från den första filmen: Sam Worthington som Jake Sully, Zoe Saldana som Neytiri, Sigourney Weaver som Dr. Grace Augustine, Stephen Lang som Miles Quaritch och Joel David Moore som Norm Spellman. Några skådespelare som gör sin första roll i Avatar-universumet är bland annat Edie Falco (The Sopranos (1999-2007)) och Kate Winslet (Titanic (1997)).

Avatar-spel på gång

Förutom efterföljaren kommer det även att släppas ett TV-spel, Frontiers of Pandora, som utspelas i Avatar-universumet. Spelet håller just nu på att utvecklas av utvecklingsföretaget The Division.

///

Håll ögonen öppna för fler nyheter om Avatar: Way of the Water i framtiden!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).