BankID har revolutionerat vår nöjeskonsumtion

Idag är det få som är rädda för att handla online. Faktum är att det kan upplevas som mer problematiskt att räcka över ett kreditkort fysiskt till en främling som nu under någon minuts tid har möjlighet att missbruka det. Tekniken som ger oss betalningar med bankID har revolutionerat vår nöjeskonsumtion på flera sätt. Det handlar inte bara om säkerhet.

Med bankID går det snabbt

Idag är det ingen som har tålamod att vänta på något. Vi ser det nästan som en mänsklig rättighet att slippa vänta. Så är det oavsett om det rör något som vi måste göra eller nöjen som film och spel. Med bankid behöver du inte ens registrera ett konto på en spelsajt. Det är bara att sätta in pengar och spela. Tack vare den svenska licensen är detta säkert och du spar en massa tid.

Just kombinationen av högre säkerhet och snabbhet är revolutionerande. Med bankid är det tydligt att du är du. Det är i stort sett omöjligt att luras och du behöver inte dela med dig av känslig information med många olika parter.

Oavsett om du vill se en film eller känner för att testa ett nytt spel kommer den här betalningsmetoden att ge dig nöjet på nolltid. Det kan också vara viktigt då du lever ett stressigt liv där det egentligen inte finns så mycket tid över för underhållning. Du får den ju på väg på din smartphone och då använder du givetvis mobilt bankID!

Alltfler handlar nöje med mobilen

Under flera år har trenden varit att alltfler svenskar med smartphone använder sig av mobilt bankID. Det hänger ihop med att vi använder mobilen för nöje online i större utsträckning. Den mobila tekniken förfinas hela tiden. Nya modeller av populära telefoner kommer med bättre grafik, ljud och andra funktioner som behövs för att se film, spela spel och umgås virtuellt.

Då livet är jäktigt och kvällar och helger också består av måsten ses mobilen lite som en tillflyktsort. Den ger mindre doser av sådant som gör dig glad. Det kan betyda olika saker för olika människor. Men möjligheten att betala lika säkert på mobilen som på en dator med bankid är viktig. Den kan ses som en av orsakerna till att allt fler känner sig bekväma med att konsumera nöje från en smartphone.

Summan av kardemumman är säkerhet det går att lita på

När du vill se bästa filmerna från 1981 eller satsa en slant på hästkapplöpning oroar du dig inte för säkerheten då du ser att sajten är svensk och erbjuder bankID betalning. Kunskapen om att det här är tryggt gör att du kan slappna av. Själva betalningen blir inte ett orosmoment och det är viktigt för den samlade upplevelsen av underhållningen.

Det faktum att din bank samarbetar med BankID säger en hel del. Du vet att det här är ett system som du kan lita på. Det handlar om revolutionerande teknik som har förändrat hur du ser på din nöjeskonsumtion online. Det rör sig helt enkelt om säkerhet som du vågar lita på så pass att du inte ens funderar på att använda tekniken och göra något kul när du känner för det.

Om Magnus 1082 artiklar
Magnus Carling har arbetat inom IT-branschen sedan mitten av nittiotalet, men en stor del av sin fritid ägnar han åt att skriva. Resten av tiden spenderas med familjen, släkten och vännerna. Han har fler intressen än han hinner med. Bland annat springa, grilla, resa, läsa böcker, se på film, spela spel och fiska finns på listan över saker han gärna gör.