Brist på Nintendo Switch inför julen

Om du planerar att köpa en Nintendo Switch i julklapp är det bäst att vara ute i god tid. Det kan nämligen vara svårt att få tag på konsolen i år.

Brist på delar

Nintendo Switch är en av de nyare konsolerna. Förut har det varit relativt lätt att få tag en kopia, både i affärer och online. Dock verkar det i år som att det kommer att bli större efterfrågan än vad Nintendo klarar av för tillfället.

Att Nintendo inte har lyckats göra tillräckligt många beror på att det är brist på halvledare över hela världen. Förutom halvledarna har Nintendo även haft problem att få tag på andra viktiga elektroniska delar. De hade planerat att göra 30 miljoner kopior till mars nästa år, men har fått skära ner till 24 miljoner. Detta har lett till att Nintendo inte kan fylla den efterfrågan som finns på marknaden.

Microsoft och Sony har liknande problem med Xbox Series X/S och PlayStation 5. Behovet av nya konsoler är så stort att de blir utsålda minuter efter att de kommer ut på marknaden.

Lite om Nintendo Switch

Nintendo Switch har sålt oerhört bra ända sedan den kom ut 2017. Nuförtiden finns det över 89 miljoner kopior spridda över hela världen. Den enda Nintendo-konsolen som har sålt bättre i Nintendos långa historia är Nintendo Wii.

Här är några exempel på Switch-spel som har gjort väldigt bra ifrån sig och är värda att ta en titt på: Animal Crossing: New Horizons, Baldur’s Gate 1 and 2: Enhanced Editions, Dark Souls: Remastered, Divinity: Original Sin 2 – Definitive Edition, Hades, Mario Kart 8 Deluxe och Undertale.

///

Om du är besluten att få tag på en Nintendo Switch till julafton måste du vara beredd på att det kommer att vara hård konkurrens. Håll ögonen på online-affärerna och lycka till!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).