Cartoon Saloon släpper teaser om sin nya animerade långfilm, Wolfwalkers

Cartoon Saloon har släppt en teaser för deras kommande film, Wolfwalkers. Tillsammans med Mélusine Production har de skapat ett animerat äventyr som garanterat kommer att hålla dig på helspänn.

Handling

Vi befinner oss i det av engelsmännen brutalt ockuperade Irland. Robyn kommer dit med sin pappa Bill som är där på uppdrag att utrota vargarna som härjar i skogen och hotar staden. En dag när Robyn är i skogen träffar hon Mebh, en flicka med magiska krafter som har blivit uppfostrad av vargarna. De två blir vänner, och Robyn börjar spendera mer tid i skogen, trots hennes pappas order att hålla sig hemma. Ju mer hon umgås med Mebh desto mer inser hon att det inte är vargarna som är hotet. Långsamt förvandlas Robyn till just det som hennes pappa är satt att utrota.

Du kan titta på trailern här.

Röster

I röstrollerna kan vi höra Honor Kneafsey (Our Zoo (2014)) som huvudkaraktären Robyn Goodfellowe, Eva Whittaker (The Girl at the End of the Garden (2019)) som vargflickan Mebh MacTíre, Sean Bean (Game of Thrones (2011)) som Robyns far Bill Goodfellowe, Maria Doyle Kennedy (The Tudors (2007-2010)) som Mabhs mamma Moll Tíre och Simon McBurney (Tinker Tailor Sailor Boy (2011)) som filmens antagonist, Oliver Cromwell.

Cartoon Saloon

Cartoon Saloon är en irländs animations- och TV-studio. Studion är bäst känd för sina animerade filmer: The Secret of Kells (2009), Song of the Sea (2014) och The Breadwinner (2017). Alla tre filmerna har blivit nominerade till en Oscar. Wolfwalkers kommer att vara deras fjärde film. För tillfället har de ungefär 300 animatörer som jobbar på studion.

Trots att den första filmen inte har kommit ut än finns det redan planer att göra flera efterföljare. Studion har till och med bestämt vilka år filmerna ska komma ut: Wolfwalkers 2 under 2022, Wolfwalkers 3 under 2024, Wolfwalkers 4 under 2026 och Wolfwalkers 5 under 2028. Detta visar att de har stort förtroende för att folk kommer att gilla filmen. Men med tanke på att deras föregående filmer har blivit Oscarsnominerade är det kanske inte så konstigt att de känner sig säkra i sin sak.

///

Wolfwalkers har biopremiär den 13 november.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).