De 5 populäraste sportfilmerna någonsin

Sensommaren är här och snart nalkas hösten. Det innebär att dagarna blir kortare och det blir kyligare utomhus. Vad passar då bättre än att se en riktigt bra sportfilm?

Nedan listar vi de topp 5 mest populära sportfilmerna någonsin. Filmer som handlar om så mycket mer än bara spel och matcher, men också om att växa upp, förlora, vinna och så vidare. Så varför inte slå dig ner i soffan, poppa popcorn och förhöj stämningen med betting på William Hill. Då förses du definitivt med en sportupplevelse utöver det vanliga!

1.      Tjuren från Bronx (1980)

Tjuren från Bronx, eller “Raging Bull” som den heter på engelska, är ett amerikanskt drama från 1980. Det är en häpnadsväckande berättelse om självförstörelse med Robert DeNiro i huvudrollen som boxaren Jake LaMotta. Tjuren från Bronx är inte bara en av de bästa boxningsfilmerna vi minns, men också en av världens bästa filmer någonsin.

2.      Brian’s Song (1971)

En annan klassiker är “Brian’s Song”. En film som baseras på det verkliga förhållandet mellan lagkamraterna Brian Piccolo och Gale Sayers. En vacker film som handlar om de två fotbollsspelarna och kampen mot cancer och rasism. Om du letar efter en sportfilm att gråta till är detta definitivt en du bör se på snarast – men glöm inte att samla på dig tillräckligt med näsdukar!

3.      Loppet är kört (1979)

Loppet är kört, eller “Breaking Away”,  är ett komedidrama från 1979. Filmen handlar om fyra ungdomar som precis slutat gymnasiet. Nu har de en sista sommar att spendera ihop innan de ska bestämma sig för om det blir jobb, college eller armén för delas del. En film om människor som är komplicerade men anständiga och optimister men realister. En vacker film som du definitivt kommer njuta av att se på, så se till att poppa tillräckligt med popcorn så du slipper lämna mitt under filmen!

4.      Tjejligan (1992)

Fyra på listan kommer den amerikanska sportfilmen “A League of Their Own”, även kallat Tjejligan på svenska. Som namnet antyder handlar filmen om en tjejliga inom sport, men inte vilken sport som helst – baseboll! I filmen ser man bland annat välkända skådespelare som Tom Hanks, Geena Davis, Madonna och Jon Lovitz. En favorit härifrån, bland annat eftersom den berör ämnet Girl Power, men givetvis också tack vare Tom Hanks.

5.      Fifflaren (1961)

Fifflaren, det vill säga “The Hustler”, som den heter på engelska, är en amerikansk dramafilm från 1961. Fifflaren handlar om biljardspelaren Eddie Felson som har en önskan att slå landets bästa spelare “Minnesota Fats”. Vad man kanske inte förväntade sig var att biljardspelaren också är en svindlare, “fifflare”, som gör allt vad han kan för att besegra sin ärkerival. Kanske är biljardspel inte en av de klassiska sporterna som man tänker sig, men hur ska man annars kategorisera det?