Dead Space Remake färdig i slutet av 2022

Det finns en chans att Dead Space Remake kommer att vara färdig redan i slutet av 2022.

För några veckor sedan meddelade EA Motive att de håller på att göra en remake av det klassiska skräckspelet Dead Space. Storyn kommer att följa det första spelet, men i remaken hoppas de kunna ta bort moment som inte fungerade så bra när spelet först kom ut. De vill även göra spelet mer cinematisk, bland annat genom att få spelet att bestå av en enda tagning. God of War hade liknande kameraarbete.

Förutom det cinematska kameraarbetet har EA fortfarande inte bekräftat några detaljer om exakt hur spelet kommer att uppgraderas. En sak som skilde det första Dead Space från dess efterföljare var att huvudpersonen Isaac Clarke var en tyst protagonist. Det ska bli intressant att se om de kommer att fortsätta att ha honom inte säga ett ord eller om hans röstskådespelare kommer att spela in ny dialog.

Handling

Rymdskeppet Kellion har skickats för att ta kontakt med Ishimura, ett gigantisk bärjarrymdskepp med över tusen personer ombord som helt plötsligt har slutat kommunicera med sitt företag. Ombord finns Kendra Daniels, Zach Hammond, några soldater och ingenjören Isaac Clarke. Clarke erbjöd sig att följa med eftersom hans flickvän, Nicole Brennan, är ombord skeppet. Nicole skickade ett mystiskt meddelande innan kontakten försvann och nu vill Clarke ta reda på vad som hänt henne.

När de väl landar, eller snarare kraschar in i skeppet, inser de att de har hamnat i en situation de inte var beredda på. Ett muterande virus har tagit över skeppet och förvandlat alla döda till Necromorphs, vildsinta zombies som sliter itu allt levande de kommer i kontakt med. I centrum av allt finns en mystisk religionsrelik kallad The Marker. Ju närmare Clarke kommer reliken desto mer inser han att han inte kan lita på någon. Vad han inte inser är att han inte ens kan lita på sig själv.

///

Håll ögonen öppna för fler nyheter om Dead Space Remake i framtiden!

Om Jill Johansson 387 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).