VPN som används för gaming

Det finns många anledningar till varför man vill använda en VPN för att spela, men de främsta anledningarna är att man vill hålla sig anonym och säker. En del spel är även geografiskt blockerade, men med rätt VPN kan man kringgå det och få tillgång till alla spel på den globala marknaden. När man väljer VPN är det bland annat viktigt att den har många servrar i olika länder, att den har stöd för höga hastigheter, skyddar användaren mot intrång och att den inte sparar några loggar.

Många spelare tycker att Cyberghost är ett bra alternativ eftersom det är en VPN med många olika funktioner som inte kostar särskilt mycket. Cyberghost har 7300+ servrar i 91 länder och låter användare teckna många olika abonnemang som är extremt prispressade, särskilt de som har en längre löptid. Cyberghost har en automatisk killswitch för att förhindra informationsläckor, AES-256 bitars kryptering och sparar inga loggar. VPN:en använder wireguard-protokoll för höga hastigheter och kan användas på upp till sju enheter samtidigt. En av anledningarna till att Cyberghost har blivit så populärt bland gamers är för att det finns appar till Playstation och Xbox som gör att man kan spela regionsblockerade spel.

Det är även många som tycker att Express VPN funkar bra eftersom den har appar för alla olika enheter, samtidigt som den kan låsa upp flera olika streamingtjänster. Express VPN är lite dyrare, men de snabba hastigheterna och den utökade säkerheten rättfärdigar priset på de olika abonnemangen. Express VPN använder sina egna DNS-servrar som döljer användarens plats på internet och minimerar läckor. Det finns 3000 olika servrar att välja mellan i 94 olika länder. VPN:en har även split-tunneling, vilket innebär att användaren kan välja vilken information som ska vara krypterad och vad som inte ska krypteras. Obegränsad bandbredd, killswitch och 256-bitars AES-kryptering är en del av tjänsten.

VPN:er skyddar och låser upp spel

Det har blivit viktigare att använda VPN:er när man spelar på globala plattformar, inte minst för att skydda sig mot andra spelare. Tyvärr har det hänt att dåliga förlorare lyckas luska ut sin motståndares IP-adress och börjar stalka andra spelare. I vissa fall, men kanske framförallt i USA, gör de även något som kallas för swatting. Det innebär att de skickar ambulanser, polisen eller brandkåren till en annan spelares adress för att hämnas. VPN-tjänster ser till att ingen kan få reda på var man bor. Samma sak gäller för DDoS-attacker som idag kan användas mot privata användare.

En annan sak som VPN:er kan hjälpa till med är att ge dig tillgång till spel som bara släpps till ett specifikt land först, eller spel som av olika anledningar har blockerats i det land som du befinner dig i.