Ett lån på en mindre summa kan vara räddningen

(Texten är sponsrad)

Det är inte alltid lätt att förutse hur privatekonomin påverkas av oförutsedda händelser och kostnader. Vissa perioder blir extra pressade. Orsakerna till en ekonomi som hamnat ur balans är många och de kommer i olika former. Det kan vara allt ifrån en bil som behöver lagas, ny frys som akut måste köpas eller högre tandläkarräkning än väntat. När något som detta sker är det guld värt att få hjälp. Det är inte alltid säkert att ens närmaste krets som vänner eller familj har möjlighet eller vilja att låna ut pengar. I situationer som dessa kan ett sms-lån vara räddaren i nöden. Det är självklart viktigt att man sköter återbetalningen på rätt sätt, precis som med alla andra lån.

Lån på 5000 kronor

Ibland är behovet inte mer än ett lån på 5000 kr.Oavsett vad du behöver låna 5000 kr till så finns det hjälp att få och det finns listor på de bästa långivarna där du kan låna summan. 

De flesta lån på 5000 kr är mikrolån eller snabblån, även kallade konsumtionslån som innebär att du kan använda pengarna till vad du vill. Du kan till exempel låna 5000 kr snabbt till en resa eller till att använda för att reparera bilen eller renovera din bostad.

Även om man bara handlar om 5000 så är det viktigt att komma ihåg att det ska betalas tillbaka i tid enligt löptiden som är överenskommen. 

Hur gör jag?

Börja med att jämföra långivare. När du har hittat en långivare som passar dina behov och ställer krav som du kan uppfylla så gör du en ansökan. 

Du behöver ange lånebeloppet samt dina personuppgifter. Sedan avslutar du med att signera låneansökan med din BankID. När låneansökan skickats in så tar långivaren en kreditupplysning på dig och tar därefter beslutet om du blir godkänd eller inte. Hos en hel del kan du få ett besked redan på 15 minuter. Om du gör din låneansökan på morgonen kan du sedan få ditt lån utbetalt på någon timme. Snabbt och smidigt. 

Lån trots betalningsanmärkning

Det är inga problem att låna 5000 med betalningsanmärkning då många låneförmedlare erbjuder lån med betalningsanmärkning så länge du inte har några aktiva lån eller skulder. Långivaren tittar istället på hur din ekonomiska situation och betalningsförmåga ser ut idag. Så länge du har en deklarerad inkomst och en i övrigt ordnad privatekonomi så kommer du att kunna låna 5000 med betalningsanmärkning.