F.I.S.T: Forged In Shadow Torch får fysiska kopior

Enligt Microids kommer det om någon månad att finnas fysiska kopior av F.I.S.T: Forged In Shadow Torch i diverse spelbutiker över hela världen. Spelet är utvecklat av TiGames och utgivet av bilibili. Kopiorna kommer att vara till konsolerna PlayStation 4, PlayStation 5 och Nintendo Switch.

Om du köper Limited Edition-paketet får du även:

-En exklusiv, officiell ”Stålbok”

-Spelets musik i digitalt format

-3 litografier

-Klistermärken

Handling

För sex år sedan invaderade och koloniserade Legionen staden Torch City, som från början var bebodd av djur. Sedan kriget tog slut har Rayton, en före detta soldat i Motståndsrörelsen, levt i avskildhet från de andra invånarna. Efter att hans vän blir arresterad lyfter Rayton än en gång upp sin gamla mekaniska näve och bestämmer sig för att slå tillbaka. Dock vet han inte att han kommer att bli inblandad i en mycket större konflikt mellan Gänget, Motståndsrörelsen och Legionen.

Spelmekanik

F.I.S.T.: Forged in Shadow Torch är ett 3D Metroidvania action-spel med en antropomorfisk kanin med en gigantisk, mekanisk näve i en unik dieselpunk-värld. Det gömmer sig många pussel och utmaningar i en sofistikerad och sammankopplad spelkarta som är värd att utforska. I F.I.S.T. kan du använda olika vapen, har färdigheter som kan bli uppgraderade och får upplevelsen av ett hardcore arkadspel. Unreal Engine 4 erbjuder grafik i toppklass, med verklighetstrogen spelfysik och extremt detaljerade bakgrunder. Spelet fick mycket beröm när den digitala versionen först kom ut på PC och PlayStation 5.

Microids

Microids är ett franskt spelföretag som grundades 1985. Deras huvudfokus ligger på fyra spelområden: äventyrsspel, racing-spel, retrospel och spel som inspirerats av andra välkända titlar. Genom samarbete med kända studior och författare (t. ex. Pendulo Studios, Eden Studios, Paul Cuissent, Philippe Dessoly och Pierre Adane) har Microids blivit en storspelare på den internationella spelmarknaden. De har bl a gett ut Nicky Boom (1992), Amerzone (1999), Road to India (2001), Syberia (2002), Sinking Island (2007) och BlackSad (2019).

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).