Pendulo Studios, Moulinsart och Microids presenterar: Tintin Reporter – Cigars of the Pharao

Utvecklingsföretaget Pendulo Studios och utgivarna Moulinsart och Microids har precis presenterat de första bilderna från deras senaste samarbete: Tintin Reporter – Cigars of the Pharao. Spelet, som är inspirerat av den ikoniska franska serietidningen Tintin skapad av Hergé, kommer att ge karaktären ännu en chans att visa upp sin nyfikenhet och intellekt till en helt ny generation av (möjliga) framtida fans. Spelet kommer att släppas på PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch och PC någon gång under 2023.

Tintin och hans lojala hund Milou kommer att ge sig ut på makalösa äventyr! Efter att ha träffat egyptiologen Sophocles Sarcophagus under en kryssning på Medelhavet har den välkända reportern bestämt sig för att undersöka faraon Kih-Oskhs gravplats. Vilka hemska hemligheter gömmer sig i graven? Under en resa som sträcker sig över Egypten, Indien och Arabvärlden kommer Tintin och Milou att följa en rad ledtrådar som leder till ett fall av narkotikasmuggling.

Detta nya äventyrsspel kommer att låta spelarna dyka ner i serietidningens fascinerande värld och ge dem tillfället att bli hjältar i ett storslaget mästerverk inom action/adventure-genren. Med grafik som älskvärt tar efter Hergés teckningar verkar det som att spelet kommer att vara en fantastisk adaption!

Microids

Microids är ett franskt spelföretag som grundades 1985. Deras huvudfokus ligger på fyra spelområden: äventyrsspel, racing-spel, retrospel och spel som inspirerats av andra välkända titlar. Genom samarbete med kända studior och författare (t. ex. Pendulo Studios, Eden Studios, Paul Cuissent, Philippe Dessoly och Pierre Adane) har Microids blivit en storspelare på den internationella spelmarknaden. De har bl a gett ut Nicky Boom (1992), Amerzone (1999), Road to India (2001), Syberia (2002), Sinking Island (2007) och BlackSad (2019).

///

Det kommer fortfarande att dröja en tid innan Tintin Reporter – Cigars of the Pharao blirlanserad. Håll ögonen öppna för fler nyheter om detta spännande Tintin-spel i framtiden!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).