Microids och Moulinsart jobbar på ett nytt Tintin-spel

Det franska spelföretaget Microids är nu 35 år gammalt. För att fira detta har de kommit ut med ett meddelande om att de tillsammans med Moulinsart håller på att göra ett nytt Tintin-spel. Spelet kommer att vara baserat på Les Aventures de Tintin (sv: Tintins äventyr), en serie gjord av den belgiska serietecknaren Georges Prosper Remi, även kallad Hergé. Serien består av 24 serieböcker som släpptes mellan 1929-1986.

Som vanligt kommer reportern Tintin och hans hund Milou att vara huvudpersonerna. Andra ikoniska karaktärer som kommer att vara med i spelet är kapten Haddock, professor Kalkyl och detektiverna Dupond och Dupont.

Inte första Tintin-spelet

Det är inte första gången någon gör ett spel baserat på Tintins äventyr. Innan Microids och Moulisarts gemensamma projekt gjortdes det fem spel. Några exempel är Tintin on the Moon (1987) som var löst baserat på Månen tur och retur del 1 och 2 (1953-1954),.och The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn (2011), som var ett action-äventyrsspel baserat på filmen med samma namn (2011).

Microids och Moulinsart

Microids är ett franskt spelföretag som har producerat spel sedan 80-talet. Deras specialité är action-äventyrsspel. Blacksad: Under the Skin (2019) är deras senaste spel.

Moulinsart, även kallat Hergé Foundation, är en organisation som officiellt har ansvar för Hergés skapelser, bland annat då Les Aventures de Tintin, Quick et Flupke, gamins de Bruxelles (sv: Smecken & Sulan) och Les Aventures de Jo, Zette et Jocko (sv: Johan, Lotta och Jocko). Organisationen skapades 1987 av Hergés hustru, Fanny Rodwell, några år efter att han dog, och är baserad i Bryssel. Namnet Moulinsart kommer direkt ifrån Tintins värld: det är nämligen namnet på kapen Haddocks château.

Både Microids och Moulinsart har stora förväntningar på samarbetet och ser fram emot att jobba ihop.

///

Spelet har ingen titel än, men enligt Microsoid kommer de snart att komma ut med mer information.

Om Jill Johansson 387 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).