Recension: Jumanji – The Next Level (2019)

Jumanji är tillbaka och återigen får vi se Dwayne Johnson tillsammans med Jack Black, Kevin Hart och Karen Gillan i ett spännande äventyr.

Jumanji är ett brädspel som inget annat. Spelar man dras man in i spelet värld, där allt kan hända. I den första filmen fick vi se hur spelets värld korsades med vår, men i uppföljaren Jumanji: Welcome to the Jungle var det dags att följa med spelarna in i spelet.

Så är det även den här gången, när de fyra ungdomarna Spencer Gilpin (Alex Wolff), Anthony Johnson (Ser’Darius Blain), Martha Kaply (Morgan Turner), och Bethany Walker (Madison Iseman) mer eller mindre ofrivilligt får spela en ny omgång.

I spelet får de ta plats som deras avatar, spelade av Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart och Karen Gillan. Just hur Dwayne Johnson och kompani tolkar ungdomarnas personligheter är en av de största behållningarna med Jumanji: The Next Level.

Att se ett spel komma till liv som Jumanji gör är en av de andra stora behållningarna. Visserligen tyckte jag att den första Jumanji-filmen från 1995 var mer mystisk, men de båda nya filmerna är lättsmält underhållning som fungerar väldigt väl.

Jumanji: The Next Level bjuder dock inte på så mycket nytt. Det är ungefär samma sak som förra filmen, med samma sorts humor. Det är lyckat att ungdomarna får sällskap av Spencers morfar (Danny de Vito) och hans före detta partner (Danny Glover). Men bortsett från det blir det snabbt lite långtråkigt – även om det är en lagom underhållande söndagsfilm.

Vissa scener gör det visserligen väldigt värt att ha sett filmen – Mandrill-apornas jakt är helt klart en av de scenerna. Men det räcker ändå inte för mer än ett medelbetyg. Sevärt, men inte minnesvärt.

Betyg: 3/5