Faraday Protocol är ute på konsol och PC

Spelföretaget Deck13 Spotlight och spelutvecklaren Red Koi Box har precis meddelat att deras nya spel, Faraday Protocol, nu är tillgänglig på Steam, GOG, Nintendo Switch, Xbox One och PlayStation 4. Spelet är ett storydrivet pusselspel inspirerat av andra spel i samma genre, som t. ex. The Talos Principle (2014) och The Turing Test (2016).

Handling

Faraday Protocol är en första-persons pusselspel som kommer att testa din nyfikenhet och iakttagelseförmåga. Du är Raug Zeekon – en interstellär arkeolog från planeten Cunor. Ditt företag har skickat dig till ett outforskat stjärnsystem för att undersöka källan till en mystisk signal. Källan visar sig vara en övergiven rymdstation. När du börjar utforska stationen blir du bemött av en mystisk röst som välkomnar dig till ”Opis”.

Opis är genomsyrad av en mängd olika typer av pussel och tester som du måste klara av för att få utforska vidare. Lös komplicerade pussel genom att leda om energier med hjälp av ditt så kallade Bia-Tool och demonstrera dina färdigheter att överkomma skeppets utmaningar.

Opis mysterier är gömda i dess kärna. Vem byggde stationen? När och varför? Var är de nu? Leta upp saker som berättar om stationen och hur livet var för dem som bodde där, prata med den styrande A.I:n ”Iris” och gräv upp hemligheter som varit gömda i millennier.

Deck13 Spotlight

Deck13 Spotlight är en av Tysklands ledande spelutvecklare. Företaget är baserat i Frankfurt och har producerat flera prisvinnande spel genom åren. Några exempel på spel de gett ut är Vesper (2021) och CrossCode (2018). Om du vill veta mer kan du besöka deras hemsida här.

Red Koi Box

Red Koi Box är en liten indie-studio baserad i Brescia i Italien. Företaget grundades från början av av två personer, men har sedan dess växt till sig under sina fem år. Deras mest kända spel är Gourmet Legacy: A Family Business. Om du vill veta mer kan du besöka deras hemsida här.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).