League of Legends kommer att uppdateras 2022

Igår presenterade Riot Games en översikt över vilka ändringar som kommer att ske i League of Legends under de första månaderna av 2022. Deras största fokus är att förbättra spelets grundsystem. Med andra ord vill de göra spelets skelett starkare så att de kan fortsätta att bygga på spelets ”muskler”.

Huvudfokus

-Att förbättra och bygga på det existerande spelsystemet

-Att belöna framsteg på ett mer värdefullt sätt

Exempel på förändringar

-Drakar

-Föremål

-Runer

-Objektivbelöningar

Nya och uppdaterade system

-Utmaningar

Progression Identity-uppdateringar

League of Legends

League of Legends (2009) är ett MOBA-spel (Multiplayer Online Battle Arena) där spelarna ska förstöra motståndarnas bas. LoL går att spela både på Microsoft Windows och Mac OS X. I en match kan man vara upp till 10 spelare. Trots att spelet är över ett decennium gammalt är det fortfarande extremt populärt. Den är faktiskt en av de största e-sporterna i världen och har ett eget världsmästerskap.

Riot Games

Brandon Beck och Marc Merrill grundade Riot Games 2006. Deras avsikt var att utveckla och publicera spel med fokus på spelarna. Deras bästsäljare är League of Legends, men de har också skapat välkända spel som Teamfight Tactics (2019) och Legends of Runeterra (2020).

Arcane

Det är inte bara uppdateringarna som Riot Games har i kikaren med sin bästsäljare. Nu i höst kommer det även ut en animerad serie kallad Arcane som utspelar sig i League of Legends-världen.

Arcane kommer att vara Riot Games första TV-serie. Serien utspelar sig i den utopiska regionen Piltover och dess underjordssamhälle Zaun. Handlingen följer två ikoniska League of Legends-hjältar och visar hur de började sina resor mot att bli hjältar.

///

Om du vill ta en närmare titt på vad ändringarna innebär eller hålla koll på eventuella tillägg av uppdateringar kan du besöka Riot Games hemsida här.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).