League of Legends-serien Arcane kommer ut på Netflix nu i höst

Netflix och Riot Games har genomfört ett samarbete för att skapa en animerad serie, Arcane. Serien kommer ut på Netflix nu i höst.

Arcane kommer att vara Riot Games första TV-serie. Serien utspelar sig i det globalt populära spelet League of Legends-värld. Närmare bestämt utspelar den sig i den utopiska regionen Piltover och dess underjordssamhälle Zaun. Handlingen följer två ikoniska League of Legends-hjältar och visar hur de började sina resor mot att bli hjältar.

League of Legends har inspirerat passionerade fans över hela världen och vi är glada över att vara ansvariga för Arcane, den första animerade serien i detta universum. Serien lovar att vara en visuellt spektakulär resa som kommer att ha tittarna på högspänn,” säger Dominique Bazay, regissör för originalanimationer hos Netflix.

”Arcane skapades som ett kärleksbrev till våra spelare och fans, som länge har bett om mer cineastiska upplevelser som djupdyker ner i League of Legends hjältar och världarna de vistas i. Med deras globala räckvidd och gemensamma mål att göra underhållning av hög kvalité är Netflix den perfekta partnern för att hjälpa oss att föra Arcane till spelare över hela världen,” säger Shauna Spenley, den globala presidenten för Riot Games underhållningsavdelning.

Riot Games

Brandon Beck och Marc Merrill grundade Riot Games 2006. Deras avsikt var att utveckla och publicera spel med fokus på spelarna. Deras bästsäljare är League of Legends, men de har också skapat välkända spel som Teamfight Tactics (2019) och Legends of Runeterra (2020).

League of Legends

League of Legends (2009) är ett MOBA-spel (Multiplayer Online Battle Arena) där spelarna ska förstöra motståndarnas bas. LoL går att spela både på Microsoft Windows och Mac OS X. I en match kan man vara upp till 10 spelare. Trots att spelet är över ett decennium gammalt är det fortfarande extremt populärt. Den är faktiskt en av de största e-sporterna i världen och har ett eget världsmästerskap.

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).