Microids börjar utveckling på Flashback 2

Paul Cuisset och Microids har precis börjat utvecklingen av Flashback 2. Liksom det första spelet kommer Flashback 2 att vara en action/platformer där spelaren än en gång får följa Conrad B. Hart på hans äventyr.

”Vi ser jättemycket fram emot att erbjuda en efterföljare till detta franska mästerverk. Här i Microids strävar vi efter att ge projekt som hjälper talangfulla skapare att nå högre höjder. Paul Cuisset är en fransk kändis inom TV-spelsvärlden. Vi är stolta över att arbeta tillsammans med honom och hans team i det här projektet,” säger Stéphane Longeard, Microids VD.

”Att utveckla en efterföljare till Flashback är en idé som jag har haft under en lång tid. Jag kan knappt vänta tills spelarna får gå på äventyr med Conrad B. Hart, en karaktär skapad för nästan 30 år sedan. Tillsammans med Microids siktar vi på att tillfredsställa både fans av det första spelet och nya fans som har en svag punkt för spel med futuristiska teman,” säger Paul Cuisset, Flashbacks skapare.

Flashback och dess handling

Det är nästan 30 år sedan som Flashback släpptes. Spelet utvecklades av det franska företaget Delphine Software och Paul Cuisset hade det största ansvaret som spelets regissör, skribent, designer och en av dess programmerare. Flashback var före sin tid med sitt innovativa gameplay och sina spektakulära karaktärsanimationer. Spelet fick även extremt bra kritik för sin detaljrika och engagerande berättelse.

Året är 2142. Conrad B. Hart vaknar upp efter att ha kraschlandat i en jungel på en mystisk planet. Hans minne är helt blankt och den enda ledtråden han har till sin identitet är ett meddelande från sig själv, ett meddelande som säger till honom att leta upp sin vän Ian i New Washington. Harts jakt efter sina minnen leder honom till en utomjordisk konspiration att ta över Jorden, och nu måste han ta sig hem för att förhindra att detta sker.

///

Flashback 2 kommer ut någon gång under 2022 på både PC och konsoler. Håll ögonen öppna efter fler nyheter!

Om Jill Johansson 381 artiklar
Utbildad översättare (engelska/japanska) och passionerad författare (engelska/svenska).