Film & serie om ishockey ni inte får missa

Om man tycker om att gå och titta på hockey, så tycker man troligtvis om att se filmer och serier som handlar om hockey. Men vilka filmer och serier inom hockey får man inte missa? Det ska vi gå igenom nu. 

När hockeysäsongen har uppehåll pågår en lång väntan till att den ska börja igen. Men för att stilla sin hunger över att se sitt favoritlag spela kan man under tiden njuta av en bra film eller serie, men ishockey i handlingen. 

Vilka filmer och serier man inte får missa ska vi nu gå igenom. Först ut börjar vi med en svensk serie, där hockeylivet ligger i stort fokus.

Eagles – en svensk serie på SVT

Eagles är en serie som visas på webben hos SVT med fem ungdomar i fokus. Här får vi bland annat följa Elias som lägger ner ett stenhårt jobb för att lyckas med sin hockeykarriär och samtidigt som förväntningarna är skyhöga. Vid sidan om är det fokus på kärlek, rivalitet, vänskap och drömmar. 

Som svensk tittare är det extra roligt att följa denna serie eftersom den utspelar sig i Sverige, närmare bestämt i Oskarshamn. 

Nackdelen med att titta på hockeyfilmer eller serie, kontra att se riktig ishockey, är att du inte kan betta på matchen eller matcherna. Men när säsongen är igång igen kan du göra det hos olika Bettingsidor som erbjuder odds på bland annat SHL och HockeyAllsvenskan.

Miracle – högt betyg hos IMDb

Filmen Miracle är skapad efter en verklig händelse, ett mirakel, som skedde 1980. Med ett gäng amerikanska collegeungdomar fick coach Herb Brooks uppgiften att skapa ett lag som kunde besegra Sovjetunionen i de Olympiska spelen. 

Vi är inte ensamma om att tycka att denna film är väldigt bra. På sajten IMDb har den fått ett väldigt högt betyg av användarna. 7,4 av 10 säger sitt. En film som man bara måste ge en chans och se på.

Slagskott – en komedi

Slagskott, eller Slap Shot som den heter på engelska, är en hockeyfilm med en hel del humor i sig. Efter flera års av misslyckande är det oroligt i klubben. Nu måste man komma på någonting nytt. Man värvar in The Hanson Brothers som spelar en våldsam hockey som resulterar i att publiken kommer och tittar. 

Helt klart en film som man måste checka av på listan över hockeyfilmer som man har tittat på.